Losev

Tatvan Hastanesinde 3 Dilde Sağlık Hizmeti

A
a

Tatvan Devlet Hastanesi'nde doktorlar hastalarına 3 dilde hizmet veriyor. 3 farklı dilde hizmet alan vatandaşlar ise memnuniyetlerini farklı dillerle dile getiriyor.

Türkçe’nin yanında Kürtçe’nin Kurmanci ve dımılki(zazaki) lehçelerinde  ve İngilizce olmak üzere 3 farklı dilde hastalarına sağlık hizmeti sunan doktorlar gelen hastaların şikayetlerini de hastaların diliyle dinliyor. Yapılan uygulamayla hem vatandaşların şikayetleri daha iyi anlaşılırken, hem de kırsal kesimler ve köylerden gelen hastalar ise Türkçe ifade edemedikleri şikayetlerini Kürtçe, Türkçe, Arapça ve dillerinde rahatlıkla anlatabiliyor. Yoğunlukta Türkçe, ve Kürtçe dillerinin kullanıldığı hastanede uygulamadan doktorlar da, hastalar da memnun kalıyor.
 
Hastane Başhekimi Mustafa İkizek, 3 dilde hizmetten hastane yönetimi olarak kendilerinin, doktorların ve hastaların oldukça memnun olduğunu, bu sayede hem doktorların hastaların şikayetlerini daha iyi anladığını hem de hastaların şikayetlerini kendi dillerinde doktorlara daha iyi anlatabildiğini söyledi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.