Losev

Bitlis Kampüs Kızılay Butik hizmete girdi

Videoyu Aç Bitlis Kampüs Kızılay Butik hizmete girdi
A
a

Bitlis Eren Üniversitesi ile Türk Kızılay’ı Bitlis Şube Başkanlığı, ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmak amacıyla "Bitlis Kızılay Butik" projesini hayata geçirdi.

Üniversitenin Rahva Kampüsünde düzenlenen törenle açılan Bitlis Kızılay Butik, Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, il protokolü, akademisyenler, öğrenciler ve Kızılay Bitlis Şube Başkanı Ali Cengiz'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetliyi ağırladı.

Kızılay Butik projesi, Türkiye genelinde üniversite ve hastane gibi kurumlar bünyesinde ihtiyaç sahiplerine giyim ve temel hijyen malzemeleri sağlamayı amaçlıyor. Açılışta konuşan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Türk Kızılay'ının her zaman halkın yanında olduğunu ve bu butiklerle bir kez daha toplumun ihtiyaçlarına yanıt verildiğini vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, sosyal sorumluluk projelerine verdikleri önemin altını çizerek, bu butiğin ihtiyaç sahiplerine destek olma amacı taşıdığını belirtti. Elmastaş, "Üniversitemiz yerleşkesinde böyle bir sosyal girişime ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Bu butiğin, ihtiyaç sahiplerine umut olacağını.”ifade etti.

Kızılay Bitlis Şube Başkanı Ali Cengiz de, butikte ihtiyaç sahibi öğrenciler için giyim ve hijyen malzemelerinin sağlanacağını belirtti. Açılışa katılanlar arasında Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Bitlis İl Müftüsü Mehmet Faysal Geylani, Türk Kızılayı Başkanı Ali Cengiz, Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Gökmen Reyhanlı ve diğer il protokolü üyeleri de yer aldı.

Kurdele kesiminin ardından davetlilere butikler gezdirilerek proje hakkında bilgi verildi. Rektör Elmastaş, açılış sonrasında misafirlerini makamında ağırlayarak, projeye katkıda bulunan herkese teşekkürlerini iletti. 

Daha sonra Tatvan Devlet Hastanesinde Kızılay Butik’in ikinci şubesinin açılışı yapıldı. Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu ve Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’ın açılışını gerçekleştiği törene Bitlis İl Protokolü de katılım sağladı. 

Bu iş birliği, toplumsal dayanışma ve destek konularında önemli bir adım olarak kaydedildi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.