Slayt Gösterisi

Barış ALTUN

1991 tarihinde Bitlis in Mutki ilçesinde doğdu. İlk okulu Geyikpınar ilk öğretim okulunda okudu. İki yıl ara verdikten sonra 2005 yılında Güroymak 19 Mayıs ilk öğretim okuluna başladı ve 2007 yılında bitirdi. Orta okul ve lise hayatı boyunca Arapça dili tahsili ileri derece Arapça okuma tercüme etme ve konuşmayı biliyor. Bitlis Anadolu İmam hatip lisesine başladı ve 2011 yılında bitirdi. Öğrenim süresi boyunca Kaligrafi ve Hat sanatı ile uğraştı ve ileri derecede Kaligrafi ve Hat sanatına hakim olmakta . 2014 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi ilahiyat ön lisans programını bitirdi. Ve şuan ikinci Üniversite sosyoloji bölümü okuyor.

İslamda Kadının Yeri

Peygamber efendimiz (S.A.V) bir hadisinde ‘’Sizin en hayırlınız ,kadınlarına karşı en hayırlı olanlarınızdır’’. ‘’Kadınlarınıza karşı hayırlı olmayı bir birinize tavsiye edin.’’diye buyurarak bu vb. bir çok hadis te İslam da kadınların ve eşlerin önemini ısrarla vurgulamakta.

A
a

Ve aynı zamanda eşlere olan şiddeti de kesin bir dille yasaklamakta. Günümüz de mâlesef %99,2’ si müslüman olan ülkemizde kadınlara ve kızlara olan şiddet her gün artmakta. Hatta sadece şiddet ve darpla kalmayıp öldürülmekteler. Ve her gün tv ekranlarında :

- Liseli genç sokak ortasında sevgilisini öldürdü!

- Bir süredir eşinden ayrı kalan Ali veya Veli eşini öldürdü!

- Geçim sıkıntısı yaşayan Ayşe veya Fatma çocuklarının gözü önünde vahşice katledildi! gibi haberler neredeyse her gün yapılmaktadır.

2017 yılında 409 kadın cinayeti işlendiği göz önünde bulundurulduğunda yıl içinde ortalama her gün birden fazla kadın cinayeti işlenmiş olduğuna tanıklık ediyoruz . Müslüman bir ülke ve utanç verici bir tablo. İşin kötü tarafı 2015 ve 2016 verilerine bakıldığında bu rakam her yıl artmış bulunmaktadır. Bilinçsiz ,cahil bir neslin yetişmesinin önüne geçilmedikçe ne yazık ki bu tür haberleri duymaya devam edeceğiz.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun 2017 yılının sadece mayıs ayı raporuna göre Türkiye’de , 39 kadın cinayeti işlenmiş, yıl içinde toplam 409 kadın cinayeti işlenmiş bulunmakta. Ne acı bir tablo değil mi ?

Peki bütün bunların sebebini hiç düşündük mü ?

Dinini peygamberini yaratılış gayesini bilmeyen veya unutan bir toplumda kadın cinayetlerinin bitmesi düşünülebilir mi ?.İslam ahlakını şuan yetişen nesle enjekte edemediğimiz sürece asla bitmeyecektir. İslam ahlakıyla yetişmeyen nesil evlilikte ki asıl amacında ne olduğunu da bilmeyecektir. Ve şiddet böylece devam edecektir. Bir kara kaş veya kara göz için yapılan evliliklerin kısa süre sonra huzursuzlukla başlayıp boşanma, şiddet, veya

ölümle sonuçlandığını görüyoruz. Bu yüzden eş seçimi yaparken ahlakı ön planda tutmadığımız sürece yaşamımız boyunca hep huzura muhtaç halde kalıyoruz.

Şimdi şöyle bir düşünelim : Efendimizin Hz. Aişe validemize nasıl davrandığını ve bir birleri için göstermiş oldukları fedakarlıkları bilmeyen eşler veya çiftler ev içindeki huzur ortamını nasıl sağlayabilirler. Dinimizin kadına verdiği önemi, değeri bilmeyen bir insan, eşine nasıl merhamet gösterebilir. Veya daha küçük yaştayken dinin bu güzelliğini öğrenemeyen toplumun huzurlu, mutlu bir yuva kurması nasıl düşünülebilir.

Sizlerde şahit oluyorsunuz. Gencecik çocuklarımız televizyon ekranlarına dalıp nelerle zaman geçiriyor? Küçücük yaşta ellerinden akıllı telefonları düşürmeyip kimleri örnek alıyorlar? Muhafazakar bir anne babaya rağmen bunları nasıl başarabiliyorlar. Televizyon ekranlarında veya sosyal medyadan moda esiri olarak büyüyen bir nesil yarın nasıl huzurlu mutlu bir yuva kurabilir. Eşini nasıl memnun ede bilir? Ahlaklı yüreğinde vatan sevdası taşıyan bir evlat nasıl yetiştirebilir ?

Bu gün kıyamayıp uykusunu bölmeyip sabah namazlarına kaldırmadığınız evlatlarınızdan veya yaz tatilini kuran kursları yerine sokaklarda ,eğlence merkezlerinde ,bilgisayar başında geçiren evlatlarınızdan karşınıza alıp iki çift nasihat edemediğiniz evlatlarınızdan endişe duyun, böyle bir evladın anne ve babasını yalnızlığa terkedip eşine merhametsizce davranıp ona şiddet uygulamaması kaçınılmazdır.
 

arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.