Losev

Tatvan Belediyesi, Halkın Sağlığı İçin Seferber Oldu

Videoyu Aç Tatvan Belediyesi, Halkın Sağlığı İçin Seferber Oldu
A
a

Tüm dünyada etkisini gösteren korona virüsünden (Covid-19) dolayı Tatvan Belediyesi ekipleri, şehir genelinde dezenfekte işlemlerine tüm hızıyla devam ediyor.

Ülke genelinde korona virüsünü (Covid-19) önlemeye yönelik yapılan çalışmalar devam ederken, Tatvan Belediyesi de ilk günden beri çalışmalarına devam ediyor. Belediye tarafından kurulan dezenfekte ekipleri toplu taşıma araçlarından kamusal ve toplumsal alanlara, ibadethanelerden ticari alanlara, kent merkezinde hummalı bir çalışma yürütüyor.

‘Yollar ve Kaldırımlar Dezenfekte Ediliyor’

Tatvan Belediyesi, ilaçlama araçları ile yol ve kaldırımları dezenfekte çalışmalarına devam ediyor. Halkın sağlığını ön planda tutan Tatvan Belediyesi, onlarca personel ve araçlar ile her gün düzenli olarak yol ve kaldırımları dezenfekte ediyor. İlaçlama araçlarına bir yenisini daha ekleyen Tatvan Belediyesi ilaçlama ekibi sabahın erken saatlerinden başlayarak gece geç saatlere kadar halkın sağlığını ön planda tutarak çalışmalarına devam ediyor.

Dezenfekte Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

(Covid-19) Korona Virüsü nedeniyle ilk günden dezenfekte çalışmalarına başlayan Tatvan Belediyesi ilaçlama ekipleri, her geçen gün çalışmalarını arttırarak kent genelinde çalışma gerçekleştiriyor. İlaçlama ekipleri vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanların dezenfekte çalışmalarını sabah saat 6’dan gecenin geç saatlerine kadar gün boyunca devam ettiriyor. 

Cadde ve Sokaklar Düzenli Olarak Temizlenip Yıkanıyor

Tatvan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından her gün sabahın erken saatlerinde başlayan temizlik çalışmalarının ardından yine Temizlik İşleri ve İtfaiye Müdürlüğü tarafından cadde ve sokaklar yıkanıyor. Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanlarda ise deterjan ile yıkama çalışması gerçekleştiriyor. 

Sizler Bizim En Değerlilerimizsiniz

Tatvan Belediyesi geçtiğimiz gün faaliyete geçirdiği ‘Sizler Bizim En Değerlilerimizsiniz’ uygulaması ile 60 yaş üstü vatandaşlar ile engelli ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların evden çıkmaması için başlattığı çalışma genişleyerek devam ediyor.  Belediye, Kaymakamlık, Sağlık Müdürlüğü, Emniyet ve Jandarma’nın da dahil olduğu VEFA Sosyal Destek Grubu uygulamasında 60 yaş üstü vatandaşlar ile engelli ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar 153, 112, 155, 156, 0434 827 92 92, 0434 827 85 44 numaralarını aramaları gerekiyor. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, ‘Dünyayı etkisi altına alan korona virüsü maalesef ülkemizde de görüldü. Bununla ilgili bütün bakanlıklarımızın çalışmaları devam etmekte. Biz belediye olarak ilk günden beri kesintisiz bir şekilde çalışmalarımız sürdürüyoruz. Kent merkezinde her gün düzenli olarak dezenfekte çalışmalarımız yapılıyor. Esnaflardan isteğimiz mutlaka günlük işyerlerinde iç ve dış temizliklerini yapsınlar. Bunun yanında 60 yaş üstü vatandaşlar ile engelli ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız için sosyal hizmetlerimiz de başladı. Bazı alanlarda deterjan ile yıkama çalışması gerçekleştirdik. Her gün düzenli olarak ta dezenfekte çalışmalarımız devam edecek. Biz bütün vatandaşlarımızdan sosyal mesafeyi korumalarını, ihtiyaç olmadığı sürece dışarıya çıkmamalarını, ihtiyaçları olması halinde belirlenen numaraları arayarak ihtiyaçlarını iletmelerini istiyoruz. Onlar evlerinde otursunlar, biz Tatvan Belediyesi olarak sahadayız. Devletimiz tarafından alınan kararlara uyarsak inşallah en kısa sürede bu virüsten kurtulmuş olacağız. Özellikle belirtmek istiyorum ki (COVİD – 19) Korona Virüsü alacağımız tedbirlerden büyük değildir’ dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.