Losev

Tatvan Devlet Hastanesinde tubal reanastomoz ameliyatı yapıldı

Videoyu Aç Tatvan Devlet Hastanesinde tubal reanastomoz ameliyatı yapıldı
A
a

Tatvan Devlet Hastanesi’nde bölgede nadir yapılan Tubal reanastomoz işlemi (bağlanmış tüpleri açma) ameliyatı yapıldı.

Hastaların genellikle 3. veya 4. doğumlardan sonra tüplerin bağlatması ya da tüplerin enfeksiyon gibi sebepler ile tıkanmasına bağlı oluşan durumlarda uygulanan Tubal Reanastamoz  bir diğer adı Tubal Reversal  genellikle sezaryen sırasında bağlanmış tüpleri açmak için yapılan ve yaklaşık 2-3 saat arası süren cerrahi bir uygulamadır. Hastalar genellikle doğumdan sonra hamile kalmamak için lohusalık döneminde ve hamilelik sürecinde ani kararlar vererek tüpleri bağlatabiliyorlar. Bu yüzünden ileriki dönemlerde tekrar çocuk sahibi olabilmek için iki yöntem bulunmaktadır. Biri tüp bebek uygulamasıdır. Bu yöntem daha önce doğum yapmış ve tüplerini bağlatmış hastalar için maliyetli olduğu için ikinci yöntem olan Tubal Reanastamoz  bir diğer adı Tubal Reversal uygulaması tercih edilmektedir.

Tatvan Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Op. Dr. Ömer Faruk Öz’e daha önce tüplerini bağlatan hasta tekrardan çocuk sahibi olmak istediğini iletince yapılan kontrol ve tetkiklerden sonra ameliyat kararı alındı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ömer Faruk Öz ve Op. Dr Mediha Kübra Ceylan’ın beraber girdiği Tubal reanastomoz (bağlanmış tüpleri açma) operasyonu başarıyla gerçekleşti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ömer Faruk Öz, “Tubal reanastomoz bir diğer adı Tubal Reversal işlemi genellikle sezaryen sırasında bağlanmış tüpleri açmak için yapılan ve yaklaşık 2-3 saat arası süren cerrahi bir uygulamadır. Hastanın muhtemel başka doğurganlık sorunu olmadığından, gebelik başarı oranları genellikle yüksektir. Bununla birlikte, tüplerin büyük bölümünün çıkartıldığı, önemli adezyonların (yapışıklıkların) veya endometriozisin olduğu durumlarda gebelik oranları daha düşük olabilir. Tubal reanastomoz sonrası gebelik elde etme oranında anne yaşı önemli bir faktördür. İşlem sonrası bu oran 35 yaş altında yaklaşık %70-80 arasıyken; 40 yaşından sonra %30-40 civarındadır. Tüplerin açılması işlemini takiben, hastalar genellikle aynı gün veya 1 gece yatıştan sonra evlerine dönebilirler. Yaranın iyileşmesi için bir hafta-10 gün arasında dinlenmek yeterlidir. Bu süreden sonra çoğu hasta işine dönebilir veya rahat bir şekilde günlük yaşam aktivitelerine devam edebilir. Tubal reanastomoz işleminin avantajı ek tıbbi tedaviye gerek kalmaksızın her ay veya istenilen sayıda gebelik denemesine olanak sağlamasıdır. Operasyon sonrası gebelik için 2 ay beklenilmelidir” dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.