Servet BİLGE

1965 Yılı İstanbul doğumlu ilk, orta ve liseyi İstanbul Kartal’ da Lisans eğitimini ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi 1993 de mezun oldu. Sermaye Piysalarında Yatırım Finansman A.Ş ‘de başlayan iş hayatına Ulus Menkul Değerler A.Ş ‘ de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak 2012 yılında emekli oldu. Değişik firmalarda Borsa ‘da broker , iç denetçi , Teftiş Kurulu Başkanlığı , Pazarlama Ve Satış Müdürlüğü vb görevlerde yer aldı.

31/01/2023 Piyasalara bakış

BIST 100, dünkü işlemlerde %1,84 azalışla 5096 puandan günü tamamlarken; toplam işlem hacmi 76,5 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. 28 hissede yükseliş görülürken, 69 hisse değer kaybı ile kapandı.

A
a

TUPRS, THYAO ve SISE hisseleri, endekse en yüksek negatif etkiyi yaparken; AKBNK ve FROTO hisseleri ise pozitif taraftaydı


Yurtiçinde takip edilen Ekonomik Güven Endeksi Ocak’ta 97,60 seviyesinden 99,30 seviyesine yükselirken; enflasyondaki baz etkisinin düşüşün başlaması beklentilerde iyimserlik sağladı.

ABD borsalarında; Dow Jones %0,70, S&P 500 %1,14 ve Nasdaq %1,91 azalışla kapattı. Endeksler, beklenen FED kararı ve açıklanacak finansal sonuçların etkisi altında günü kayıpla tamamladı. FED’in 2 gün sürecek olan toplantısı bugün başlarken; faizi 25 baz puan artırması bekleniyor.

Avrupa endekslerinde; Dax endeksi yatay negatif ve Londra FTSE 100 endeksi hafif alıcılı kapandı.

Ülkede yaşanan enerji krizi ve yükselen enflasyonun etkisiyle ekonomik performans yavaşlama kaydetti.

 

Asya borsalarına baktığımızda, Bu sabah itibariyle Nikkei 225 endeksi ve Şangay endeksi negatif bir seyir izlemektedir.

Küresel vadeli endekslerde sabah saatlerinde; ABD piyasası hafif satıcılı bir seyir izlemektedir. Avrupa piyasalarında da; Dax endeksi ve FTSE 100 endeksi negatif ilerlemektedir.

USD/TRY. tarafinda Hafta başında yaklaşık 18,90TL seviyelerine doğru atak denemesi gerçekleştiren kurda geri çekilme sonra 18,81TL seviyesinde fiyatlama devam ediyor.

ALTIN

Geçtiğimiz hafta ortasında son 8 ayın zirvesini gören ve 1949$ test eden ons altında kısmi geri çekilmeler gözlense de 1928$ fiyatlama ve %0,1 değer kazanımı ile 6 haftayı da üst üste pozitif tarafta kapatmayı başardı.

PETROL
Rus hükümeti, Devlet Başkanı Putin'in 27 Aralık'ta yayınladığı kararnamenin uygulanmasına yardım için yeni tedbirler aldı. Hükümet, yurt içi petrol ihracatçılarının ve gümrük kurumlarının; Batı'nın, Rus petrolüne fiyat sınırı uygulamasına uymalarını yasakladı. Alınan tedbir ile, ham petrol ve petrol ürünleri üreticilerinin Batı'nın fiyat sınırına uyan ülkelere ihracat yapmaları 1 Şubat'tan geçerli olmak üzere 5 ay süre ile yasaklandı.
 

arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.