Losev

Kalbi durdu 20 dakika sonra hayata geri döndü

Videoyu Aç Kalbi durdu 20 dakika sonra hayata geri döndü
A
a

Bitlis’te yaşayan İlyas Kurtulmuş (48) geçirdiği kalp krizi sonucu Tatvan Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahale ile mucizevi bir şekilde hayata geri döndü.

Bitlis’te ikamet eden İlyas Kurtulmuş (48) evinde geçirdiği kalp krizi sonucu Bitlis Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Yapılan müdahalenin ardından Tatvan Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Kurtulmuş, acilen anjiyoya alındı. Anjiyo esnasında bir kez daha kalp krizi geçirerek 20 dakika kalbi duran Kurtulmuş’a önce elektro şok yapıldı. Ardından aynı anda hem kalp masajı yapıldı hem de anjiyo yapılarak kapalı damarlarına stent takıldı. 

Hastanın 2021 yılında beyinde kitle nedeniyle ameliyat olduğunu ve halen kemoterapi tedavisi gördüğünü ifade eden Tatvan Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Aydoğan yaptığı açıklamada, “Hastamız 20 Haziran’da evde bayılıyor. Yakınları tarafından Bitlis Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürülüyor. Orada çekilen EKG (Elektrokardiyografi) kalp krizi olduğu görülmesi üzerine hastayı bize danıştılar. Hastayı kabul ettik. Hasta hızlı bir şekilde Tatvan Devlet Hastanesine getirildi. Hastayı bekletmeden Anjiyo ’ya aldık. Anjiyo ’ya başlarken kalbi ölümcül ritim bozukluğuna girmeye başladı. Elektroşok cihazıyla defalarca şok verdik. Maalesef hastanın anjiyo esnasında kalbi durdu. Hastayı hemen entübe ederek kalp masajına başladık. Kalp masajı devam ederken aynı anda hastanın anjiyosuna da devam ettik. Bu esnada kapalı damarına stentte takarak damarını açtık. Hastayı entübeli şekilde yoğun bakıma yatırdık. Yaklaşık 10 gün yon bakımda hastayı takip ettik. Hastanın genel durumu düzelince servise aldık. Şu an hastamızın durumu daha iyi ve taburcu etmeye hazırlanıyoruz” dedi.

Hasta İlyas Kurtulmuş’un oğlu Faruk Kurtulmuş ise yaptığı açıklamada, “Baban evde bayılınca hemen 112 arayarak ambulans ile en yakın hastaneye sevk ettiler. Kalp krizi geçirdiği anlaşılınca hemen Tatvan Devlet Hastanesi’ne sevk ettiler. Tatvan Devlet Hastanesi’nde babamı bekletmeden anjiyoya aldılar. Anjiyo esnasında babamın kalbi durmuş. Doktor ve ekibi kalp masajı esnasında anjiyo işlemine devam etmiş. Mucizevi bir şekilde babam hayata geri döndü. Babam anjiyo esnasında kendini bıraktı ama Mehmet hoca ve sağlık ekibi babamı bırakmadı. Mehmet hocama ve Tatvan Devlet Hastanesi çalışanlarına teşekkür ederim” dedi.

Özverili ve başarılı çalışmalarından dolayı hastanede görev yapan doktorlardan memnuniyetini dile getiren Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökmen Reyhanlı şu açıklamalarda bulundu. “Geçtiğimiz günlerde Kardiyoloji Uzmanı’mız Op. Dr. Mehmet Aydoğan anjiyo yapılırken kalbi duran hastaya kalp masajı yapılırken stent taktı. Hastamızı hayatta tutmak için büyük bir fedakarlık gösterdi ve karşılığını gördük. Bir hastamızı daha şifasına kavuşturmuş olduk. Tüm ekip arkadaşlarımızla beraber hastalarımıza özveriyle sorumluluğumuzu sonuna kadar göstereceğiz” dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.