Slayt Gösterisi
Losev

Tatvan'a bağlı Kısıklı Köyü karantinaya alındı

Videoyu Aç Tatvan'a bağlı Kısıklı Köyü karantinaya alındı
A
a

Tatvan ilçesine bağlı Kısıklı Köyü (Siyamir) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, son zamanlarda görülen vakalardan dolayı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Kısıklı köyü karantinaya alındığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Wuhan Kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından PANDEMİ olarak nitelendirilen Corona virüs (COVID-19) salgınından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için gereken tedbirlerin kararlaştırılması.

İlçemiz Tatvan Hıfzıssıhha Kurulu 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha kanununun 23. ve 26’ıncı maddeleri gereğince,08.06.2020 tarihinde saat 10:00 ’da Tatvan Kaymakamı Sayın Mehmet Ali ÖZKAN başkanlığında aşağıda imzaları ve unvanları yazılı üyelerin katılımı ile toplanarak aşağıdaki kararlar alınmıştır.

1.Bitlis İli Tatvan İlçesi Kısıklı Köyünde 07.06.2020 tarihinde köyü ziyaret eden 2 vatandaşta Corona Virüs şüphesi olması üzerine yayılımı engellemek  amacıyla İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddesi kapsamında karantinaya alınması ve belirtilen Kısıklı Köyüne giriş çıkışların 08.06.2020 tarih ve saat 11:00 itibariyle ikinci bir duyuruya kadar yasaklanmasına, gerekli tedbirlerin kolluk kuvvetlerince yerine getirilmesine,
2.Yukarıda belirtilen tedbirlere ilişkin uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına;
3.Alınan Kararların Tatvan Kaymakamlığı ve Tatvan İlçe Sağlık Müdürlüğü web sitesinden yayımlanmasına,
Oy birliği ile karar alınmıştır.
Kamuoyuna ilanen duyurulur.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.