Losev

Tatvan'da Uçurtmalar Ceylan İçin Uçuruldu

A
a

Tatvan Belediyesi tarafından düzenlenen 45'inci Tatvan Fuarı ve Kültür Sanat Festivali üçüncü gününde çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Tatvan Belediyesi tarafından düzenlenen 45'inci Tatvan Fuarı ve Kültür Sanat Festivali üçüncü gününde çeşitli etkinliklerle devam ediyor.
 
Festival kapsamında, çocuklar için uçurtma şenliği düzenlenirken, akşam saatlerinde, "Şerefname ve Şerefname'nin minyatür tabloları" konulu panel düzenlendi. Fuar kapsamında 4 yıldan beridir geleneksel olarak düzenlenen uçurtma şenliği, 2009 yılında Diyarbakır'ın Lice ilçesinde katledilen Ceylan Önkol anısına düzenleniyor. Tatvan sahilinde düzenlenen "Ceylan Önkol Uçurtma Şenliği"ne birçok çocuk aileleri ile birlikte katıldı. Belediye çalışanları tarafından çocuklara hediyeler dağıtıldı.
 
Akşam saatlerinde ise, Tatvan Belediyesi tarafından panel düzenlendi. Panel fuar alanında, Tatvan Belediyesi Eğitim Destek Evi'nin açmış olduğu çadırda yapıldı. Panele Araştırmacı-yazar Ziya Avcı konuşmacı olarak katılırken, Şerefname ve Şerefname'nin minyatür tabloları üzerine tartışmalar yürütüldü. 
 
Fuar çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.