Losev

THOF Bitlisli Folklorcuların Cezalarını Kaldırdı

A
a

2011 yılının Eylül ayında Malatya’da düzenlenen Türkiye Halk Oyunları şampiyonasında Bitlis Beşminare Halk Oyunları birliği ekibi ödül töreninde puanları beğenmeyince kavga çıkmıştı.

Kavga sonucunda Türkiye Halk Oyunları Federasyonu disiplin kurulu toplanmış Beşminare Halk Oyunları Birliği’nin 14 sporcu, 2 çalıştırıcı ve 2 idarecisine toplamda 18 Halk Oyunları gönüllüsüne ömür boyu Halk Oycularından men cezası vermişti. 
 
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu bu haftaki olağan disiplin kurulu toplantısında Malatya dosyasını tekrar görüşmüş, Beşminare Halk Oyunları Birliği Gençlik ve Spor Kulübüne bağlı 14 sporcu, 2 çalıştırıcı ve 2 idarecinin ömür boyu men cezasını kaldırmıştır. 
 
Halk Oyunları Bitlis İl Temsilcisi Metin Yasak konu ile ilgili şunları ifade etti; bu gençlerimizin, çalıştırıcılarımızın ve idarecilerimizin bu cezalarının kaldırılması gerekiyordu ve nitekim de öyle oldu ve kaldırıldı. Burada Federasyon Başkanımızda büyük bir rol oynayıp, bu cezaların kaldırılmasını sağladı. Türkiye Halk Oyunları Federasyon Başkanımız Sayın Hayri Gürhan Ozanoğlu’na ve yönetimine Halk Oyunları Bitlis il temsilcisi olarak sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Şeklinde konuştu. 
 
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Basın Kurulu üyesi Serdar Durer’de konu ile ilgili şunları ifade etti; yaklaşık iki yıl önce yaşanmış olan bu tatsız olaya karşılık, verilmiş olan bu cezai müeyyideyi çok ağır bulduğumu ilgili tarihte de başta Başkan bey olmak üzere federasyon yetkilileri görüşmüş, böyle bir müeyyide ile bu gençlerimizi kazanamayacağımızı ifade etmiştim. Süreç içerisinde federasyon başkanımız tarafıma teveccüh gösterip beni Başkanı olduğu Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun basın kuruluna aldı. Bu cezaların kalkması için ciddi anlamda çaba sarf ettiler. Bitlis’in folkloru önümüzdeki günlerde inanıyorum ki çok iyi noktalara gelecektir. Bitlis Halk Oyunları camiasının da birlik ve beraberliğinin daha da güçleneceğine olan inancım tamdır. Bu cezaların kaldırılmasında emeği geçen başta Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanımız Hayri Gürhan Ozanoğlu olmak üzere, tüm yönetim kurulu üyelerine, Disiplin Kurulu Başkanı ve şahsında tüm disiplin kurulu üyelerine, Yönetim Kurulu üyesi sayın İkram Kızılca’ya, Teknik Kurul üyesi Erkan Çiçek’e, Doğu Anadolu Bölge sorumlusu Ali Eskin’e,  bizlere sürekli moral veren, yanımızda olan sayın Cezmi Olcay ağabeyimize ve il temsilcimiz Metin Yasak’a Basın Kurulumuz adına teşekkür ediyoruz. Dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.