Slayt Gösterisi
Losev

Havin 126 kısa film arasında finalist oldu

Videoyu Aç Havin 126 kısa film arasında finalist oldu
A
a

Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Kaleli Köyünde çekilen Havin adlı kısa film 126 kısa film arasında finalist olmayı başardı.

Kısa film hakkında bilgi veren Emrah Güntaç, daha önce madde bağımlılığına dikkat çekmek için Çığlık isimli bir kısa film çekmiştik uluslararası festivallerde finalist olduk.

Havin adlı kısa filmimiz ise dezavantajlı bireylerin hayatlarına dikkat çekmek için 10 kişilik ekip ile Güroymak ilçesine bağlı Kaleli Köyünde ve Kaleli İlkokulunda çektik. Filmimizde küçük ve engelli bir kızın normal hayattaki psikolojisini dile getirmeye çalıştık. Dezavantajlı bir bireyi mutlu etmenin gönül dünyasına girmesinin çok küçük bir davranışla da olabileceğini göstermeye çalıştık.

Ayrıca Fas’ın Tanca şehrinde düzenlenen 18. Akdeniz Kısa Film Festivali'ne 21 farklı ülkeden 126 kısa film katıldı. Kısa Kurmaca kategorisinden  ’’Havin ‘’ isimli film son 10 film arasına kalarak finalist olmayı başardı.

2019 Haziran ayında Avustralya'nın Sidney kentinde her yıl düzenlenen uluslararası Sidney film festivali yerel ve uluslararası katılımcıların boy gösterdiği festivalde belgesel ve kısa filmler, derleme çalışmalar, aile filmleri ve canlandırma yapıtlar yer almaktadır. Gerçekleştirilen festivalde 228 film katıldı. Kısa kurmaca dalında yarışan Havin filmi finalist olmayı başardı. Türkiye’de ise Bayındır Kısa Film Festivali, Uluslararası Marmaris Kısa Film Festivalinde gösterim seçkisinde yer almıştır.

Koronavirüs nedeniyle bu yıl etkinlikler düzenlenemedi fakat çalışmalarımız bu anlamda sürecektir dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.