Losev

Profesör Halil Değertekin'e Anlamlı Ziyaret

Videoyu Aç Profesör Halil Değertekin'e Anlamlı Ziyaret
A
a

Beşminare Düşünce Akademisi gönüllüleri "Kardan Mürekkep"in yazarı Profesör Halil Değertekin'i ziyaret edip, bu kıymetli hizmetinden ötürü minnettarlık belgesi takdim ettiler.

Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer yaptığı açıklamada, Kardan Mürekkep belgeselinin uzun süre çekimleri yapıldıktan sonra geçtiğimiz aralık ayında vizyona girdi. Heyecanla beklediğimiz belgeseli keyifle izledik.

Bitlis’te 1915 yılında Ermeni ve Rus işgaline uğrayan Bitlis ve doğu muhacirlerinin yaşadığı dramı anlatan ‘Kardan Mürekkep’ adlı belgesel Prof. Dr. Halil Değertekin’in “Muhacirler” isimli eserinden uyarlanarak hazırlanmış. Eser; kısa adı TRT olan Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu İç Yapımlar Dairesi tarafından da desteklenmiş.

1915 yılında Ermeni ve Rus işgalinden kaçan ailelerin çektiği zorlukları, yaşadıkları acıların anlatıldığı ‘Kardan Mürekkep’ adlı belgesel Bitlis’in çeşitli mekânların da büyük bir teknik ekip ve oyuncu kadrosu ile hem kış hem de yaz aylarında çekimleri yapılarak büyük emek harcanmış. Yerel oyunculardan da istifade edilmesi, belgesele ayrı bir güzellik katmış olup, 1915 yılında bölgede yaşanmış olan bu dramatik olay çok güzel bir belgesel haline getirilmiş. Eserin yazarı değerli hocamız Halil Değertekin’i ziyaret ederek, bu kıymetli hizmetinden ve emeklerinden ötürü, Beşminare Düşünce Akademisi olarak bir Minnettarlık belgesi takdim ettik. Değerli hocamızdan çok kıymetli bilgiler edindik.  Konukseverliği için çok teşekkür ederiz.

Bu kıymetli çalışmada emeği geçen; TRT’ye, Bitlis Valiliğine, Bitlis Eren Üniversitesine, eserin yazarı Profesör Halil Değertekin’e dönemin TRT İç Yapımlar Daire başkanı Engin Baytaş’a, Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mihmandar Ergin Güven’e , belgeselin yönetmenliğini yapan Nurtaç Erimer’e, yapımcılığını üstlenen Cafer Şanal’a, görüntü yönetmeni Yüksel Şipşak, yardımcı yönetmen Neslihan Çolakoğlu, uygulayıcı yapımcı Serkan Avcı, senaryo Banu Mertyürek Güler, müzik Musa Göçmen, kurgucu Yusuf Şen ve Özgür Arıkan’a ve daha ismini sayamayacağım herkese ayrı ayrı içtenlikle teşekkür ederiz.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.