Losev

Tatvan’daki okuma yazma kurslarına yoğun ilgi

Videoyu Aç Tatvan’daki okuma yazma kurslarına yoğun ilgi
A
a

Tatvan ilçesinde İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan okuma - yazma kursları yoğun ilgi görüyor.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde şuan da devam eden 9 okuma – yazma kursu bulunurken, bu kurslara 30’u bayan olmak üzere toplam 50 kursiyer katılım gösteriyor. Önceki yıllara oranla bu yıl okuma – yazma kurslarına olan ilgi daha da artarken, Eylül ayı itibariyle başlayan kurslardan 3’ü Halk Eğitim Merkezi, 3’ü Hüseyin Çelik Anadolu Lisesi, 1’i Bitlis Tatvan E tipi Ceza İnfaz Kurumu ve 2’side Tatvan Aile Destek Merkezinde (TADEM) olmak üzere toplam 9 kurs devam ediyor.
 
Değişik nedenlerden dolayı okula gidemeyen ve yaşları 18 ila 70 arasında değişen kursiyerlerin okuma – yazma öğrenmek için gösterdikleri azim ise takdir topluyor. Okuma yazmaya oldukça hevesli olan kursiyerler, okuma yazma öğrenebilmek için büyük bir çapa sarf ederken,  azimleriyle de örnek teşkil ediyorlar. Kursiyerler aynı zamanda okumanın yaşının olmadığını da bir kez daha ortaya koyuyor.
 
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün açmış olduğu okuma – yazma kursları ile ilgili bilgi veren Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, ilçede şuan toplam 9 okuma – yazma kursunun devam ettiğini söyledi.
 
Açılan kurslara her yaştan yoğun bir ilginin olduğunu ifade eden Kaymakam Erkan, “İlçemiz genelinde şuanda toplam 9 okuma – yazma kursumuz bulunuyor. Bu kurslarımızdan bazıları hafta içinde bazıları ise hafta sonunda sabah ve öğlen olmak üzere iki kademeli olarak veriliyor. Ayrıca kurslarımızda gerekli tüm dokümanlar da yine tarafımızdan karşılanıyor. Ayrıca kursiyerlerin gerek yaşlarından ve gerekse de ev hayatlarındaki yoğunluktan kaynaklanan zorlukları kolaylaştırmak adına fiziki şartlar, ders saatleri, ulaşım ve birebir ders alma gibi konularda birçok imkan sağlanıyor. Yine bu kurslardan sonraki öğrenim basamağına da ayrıca teşvik ve destek verilmektedir. Bu anlamda, kaymakamlık olarak ilçemizde okuma yazma bilmeyen kimse kalmaması için büyük gayret sarf etmekteyiz.” Dedi.
 
Okuma – yazma kursu ile ilgili İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde sürekli olarak kurs kayıtlarının devam ettiğini kaydeden Erkan, “Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda kurs açmaya devam ediyoruz. Bu anlamda, okuma-yazma bilmeyen tüm vatandaşlarımızı bu kurslarımıza katılmaya davet ediyoruz. Ben bu vesile ile bir birinden farklı kurslar açarak vatandaşlarımız bu kurslardan yararlanmasını sağlayan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze teşekkür ediyor ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.” Diye konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.