DEM Bitlis Belediye
Losev

Köy Okulları İçin Farklı İllerden 88 Gönüllü Tatvan’a Geldi

Videoyu Aç Köy Okulları İçin Farklı İllerden 88 Gönüllü Tatvan’a Geldi
A
a

Yollarda Sevgi Dağıtanlar Derneği (YOL-SEV-DER) üyeleri “Sevgi Ekspresi” projesi kapsamında, köy okulunda eğitim gören öğrencilere atkı, bere, eldiven, bot, mont, oyuncak, kitap ve kırtasiye malzemeleri dağıtılmak üzerine Bitlis’in Tatvan ilçesine geldi.

Türkiye'nin dört bir yanından hareket ederek Ankara'da bir araya gelen gönüllüler, Van Gölü Ekspresi’yle Bitlis’in Tatvan ilçesine geldiler. Çocuklar için trenle 30 saat yol katıp Tatvan’a gelen YOL-SEV-DER’in 88 gönüllüsü Tatvan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Akhan tarafından Tatvan Gar’ında karşılandı.

Gazetecilere açıklama yapan YOL-SEV-DER Başkanı Gölge Kaya, sosyal medya aracılığıyla bir araya geldiklerini ve 2017 yılında kurdukları dernek çatısı altında bu güne kadar çok sayıda köy okulu için yardım projesi hazırladıklarını söyledi.

Gezgin arkadaşlardan oluşan bir gurup olduklarını ve hayata sürekli ufak dokunuşlar yaptıklarını belirten Kaya, “Ülkemizin farklı illerinden arkadaşlarımızla Ankara’da bir araya gelerek, Kurtalan Ekspresi, Doğu Ekspresi, Van Gölü Ekspresi trenlerimize binip doğu ile batı arasında gönül köprüsü oluşturmaya çalışıyoruz. Gücümüzün yettiğince eğitime destek olmaya çalışıyoruz. Özellikle de son günlerde ülkemizi bölmeye çalışan insanlara karşı batı ile doğu arasında bir bağ oluştuğunu kanıtlamak istiyoruz. Bunu da sevgimizle çocuklarımıza ve geleceğimize olan desteklerle yapmak istiyoruz. Tatvan’da eğitim gören çocuklar için atkı, bere, eldiven, bot, mont, oyuncak, kitap ve kırtasiye malzemeleri getirdik. Umarım onların hayat standartlarına ve eğitim standartlarına bir nebze de olsa katkımız olur” dedi.

YOL-SEV-DER gönüllüsü Özlem Tekin ise, Tatvan’daki köy okulunda eğitim gören öğrencilere hediye dağıtmak amacıyla, ülkenin dört bir yanından gönüllülerle Ankara’da toplanıp, Van Gölü Ekspresi treniyle Bitlis’e geldiklerini belirtti.

Gönüllülerden Sena Bihter Matur’da, “Ankara’da bir araya geldik. Çok sayıda gönüllüyüz ve Van Gölü Ekspresi’yle 30 saat yolculuk yapıp buraya geldik. Çocuklarla buluşacağımız için çok heyecanlıyız” diye konuştu.

Tatvan Garı'nda halay ve hatıra fotoğrafları çektiren gönüllüler, Tatvan Belediyesi bünyesindeki servis araçlarıyla Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) misafirhanesine gittiler.

Gönüllülerin yarın Tatvan ilçesine bağlı Yelkenli Köyü'ndeki öğrencilerle biraraya geleceği ve hediyeler dağıtıp etkinlikler düzenleyeceği belirtildi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.