DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatvan Sahil Anaokulu ‘eTwinning Okulu Etiketi’ Aldı

Videoyu Aç Tatvan Sahil Anaokulu ‘eTwinning Okulu Etiketi’ Aldı
A
a

2020-2021 eğitim öğretim yılı “eTwinning Okul Etiketi” sürecinde etiket almaya hak kazanan okullar belli oldu. Bu kapsamda Bitlis’te “eTwinning Okulu Etiketi” başvurusu yapan 4 okuldan, Bitlis il merkezindeki Şems-i Bitlis İlkokulu ile Tatvan ilçesindeki Sahil Anaokulu yüzde yüz başarı göstererek “eTwinning Okul Etiketi” aldı.

Ulusal kalite etiketi almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Tatvan Sahil Anaokulu Müdürü Nezihe Zeynep Esen, “Öğretmenimiz Füsun Yapıcı Ödemiş ‘Oyuncaksız Zaman’ projesiyle geçen yıl eTwinning’te ortak proje yürüttü. Bu projede herhangi bir materyalin nasıl bir oyuncak olabileceği gösteriliyor. Proje kapsamında çocuklarımız her ay bir materyali oyuncağa çevirdiler ve bununla oyun oynama süreci yaşadılar. Daha sonra bu proje ile ilgili kalite etiketi başvurusu yapıp eTwinning üzerinden ulusal kalite etiketi almış bulunmaktayız” dedi.

Avrupa okulları arasında proje üreten bir okul olduklarını ifade eden Esen, gazetecilere yaptığı açıklamada “eTwinning işbirliği şeklinde projeler üretmek ve Erasmus+ projelerde de önayak olmak için kullanılan bir topluluk. Okulumuzdaki öğretmenler de bu topluluğa kayıt olup kalite etiketi aldı. Hem kalite etiketi aldığımız için, hem de yaklaşık üç yıldır bu topluluğa üye olduğumuz için ve de öğretmenlerimiz arasında da bu konularda iş birliği olduğu için okul olarak okul kalite etiketi başvurusu hakkı kazandık. Bu yıl içerisinde Bitlis il genelinde 4 okul başvuru yaptı ve etiket alan iki okuldan birisiyiz. eTwinning Okul Etiketi almış olmak bundan sonraki süreçte okulumuzu Avrupa okulları içerisinde proje üreten ve yürütebilen bir okul olduğumuzu göstermiş olacak. Aynı zamanda Erasmus+ gibi hareketliliği olan projelerde de bizim önümüzü açmış olacak” diye konuştu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.