Losev

Vangölü Aktivistleri Tatvan’daki okullarda seminer düzenledi

Videoyu Aç Vangölü Aktivistleri Tatvan’daki okullarda seminer düzenledi
A
a

Vangölü Aktivistleri Derneği yönetim kurulu üyeleri tarafından, Bitlis’in Tatvan ilçesindeki okullarda öğrencilere yönelik, doğa ve hayvan sevgisi konulu eğitim seminerleri düzenlendi.

Vangölü Aktivistleri Derneği ve Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Bitlis il merkezi ve ilçelerdeki okullarda eğitim semineri düzenleyen Vangölü Aktivistleri Derneği yönetim kurulu üyeleri, belirlenen program çerçevesinde Tatvan’daki Sultan Alparslan İmam Hatip Ortaokulu ve Selahaddin Eyyübi Ortaokulu’ndaki öğrencilere görsel sunumlar eşliğinde doğanın önemi, hayvan sevgisi konusunda daha duyarlı olmak ve çevre temizliği hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Seminer sonrası gazetecilere açıklama yapan Vangölü Aktivistleri Derneği Başkan Yardımcısı Ali Emrah Dağer, “Vangölü Aktivistleri Derneği olarak paydaşı olduğumuz Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı kapsamında, ilimize bağlı özel ve devlet eğitim kurumlarında temel düzeyde eğitimleri planladık. Çocuklara çevre bilinci kazanılması amacıyla doğa, çevre, hayvan sevgisi, geri dönüşüm, yenilenebilir enerji, Van Gölü Havzası ve güzelliklerini öğreten eğitimler ve sosyal faaliyetler düzenlemeyi planlıyoruz. Sunumlar ve görsel medya kullanılarak eğitimler verilecektir. Buradaki öğrencilerimize çevre, eko sistem, hayvanlar alemi, bitkiler, Van Gölü havzası, Van Gölü, Van Gölü balığı, akarsular, tarihi ve doğal güzellikler, küresel ısınma, yenilebilir enerji, geri dönüşüm ve çevre temizliği konularını anlattık” dedi.

Çevre bilincinin kazanılması amacıyla, okulların konferans salonunda düzenlenen seminere, Vangölü Aktivistleri Derneği Genel Sekreteri Maşallah Özel ile Denetim Kurulu Başkanı Cemal Yıldırım ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

 
Kaynak : Bitlis Bülten

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.