Losev

Tatvan'da 2 okul karantinaya alındı

Videoyu Aç Tatvan'da 2 okul karantinaya alındı
A
a

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki 1 lise ile 1 ilk ve ortaokul, pozitif vakaların tespit edilmesinden dolayı karantinaya alındı.

Tatvan Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, Fuat Sezgin Anadolu Lisesi ile Sarıkum Köyü İlk ve Orta Okulu’nda pozitif vakaların görülmesi ve temaslı kişilerin bulunması sebebiyle, ilçe merkezindeki lise ile köydeki okulun 10 gün süreyle karantinaya alındığı, karantina süresi boyunca eğitimin aksamaması için uzaktan eğitim şeklinde devam edileceği belirtildi.

Tatvan Kaymakamlığınca yapılan yazılı duyuruda, “Bitlis ili Tatvan ilçesi Fuat Sezgin Anadolu Lisesi ve Sarıkum Köyü İlk ve Orta Okulu’nda pozitif vakaların görülmesi ve temaslı kişilerin bulunması sebebiyle İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27. ve 72. maddesi kapsamında 12 Nisan 2021 ile 22 Nisan 2021 tarihleri arasında 10 gün süreyle karantinaya alınması, her iki okulla giriş ve çıkışların yasaklanmasına, gerekli tedbirlerin ilgili belediye görevlileri ve kolluk kuvvetlerince yerine getirilmesine, karantina süresi boyunca eğitimin aksamaması için uzaktan eğitim şeklinde devam edilmesine, tedbirlere ilişkin uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, oy birliği ile karar alınmıştır. Kamuoyuna ilanen duyurulur” denildi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.