Losev

Tatvan'da Çay Fiyatı Tartışması Büyüyor

Videoyu Aç Tatvan'da Çay Fiyatı Tartışması Büyüyor
A
a

Tatvan ilçesinde bir bardak çay hafta sonu itibariyle 0.75 kuruşa satılmaya başlayınca, Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası (TESO) yeni fiyat tarifesinin geçerli olmadığını belirterek, vatandaşların içtikleri çay başına 0.50 kuruştan fazla para ödememeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Yaklaşık iki yıldır bir bardak çayı 0.50 kuruşa içen vatandaşlar, kahveci ve çay ocağı işletmecilerinin TESO ile aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle çaya yapılan gayri resmi yüzde 50 zamdan dolayı iki gündür bir bardak çaya 0.75 kuruş ödemek zorunda kalıyor. Yapılan fiyat değişikliği nedeniyle TESO ve kahveciler karşı karşıya gelirken, yapılan gayri resmi zammın faturası ise vatandaşın cebinden çıkıyor.
 
Zammın yasal olmadığını, zamlı çay satan işletmelere cezai işlem uygulanacağını mesajla üyelerine duyuran TESO Yönetim Kurulu mesajda “Odamız başkanlığı kıraathane, kahvehane ve çay ocaklarında satışa sunulan 1 bardan çay ve sıcak içeceklerin resmi fiyatı esnafa 0.40 kuruş, halkımıza ise 0.50 kuruştan satmak zorunludur. Rayiçe uymayanların odamıza bildirilmesini ve yeni rayiç verilinceye kadar esnaflarımızın rayiçlere uymaları önemle rica olunur” açıklamasında bulundu.
 
Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan TESO Başkanı Emrullah Tekin de, Tatvan’da hiçbir esnafa yeni bir rayiç vermediklerini ve kesinlikle de vermeyeceklerini vurgulayarak şunları ekledi;
 
“Esnaf kendi kafasına göre bir zam yapmıştır. Kendi kafalarına göre yapılan bu zam geçersiz olmakla birlikte 0.75 kuruştan çay satışı yapan işletmeler olursa bunlarsa yasal işlem başlatıp gerekli cezai işlemi uygulayacağız. Bununla ilgili yarın denetimler başlayacak. Şu anda bir bardak çay esnaflar için 0.40 kuruştan, halka ise 0.50 kuruştan ücretlendirilme zorunluluğu var. Bu karar bizim yönetim olarak aldığımız bir karardır. Dolayısıyla şu anda odamız tarafından çayın 0.75 kuruş olması ile ilgili alınmış hiç bir kararımız bulunmamaktadır.”
 
Kahveciler ise, yapılan zammın TESO’nın bilgisi dahilinde yapıldığını ve yeni rayiç bedeli çizelgesi için kendilerinden 250 lira talep edildiğini, kendilerinin ise bu bedelin çok fazla olduğu gerekçesiyle bu bedeli ödemek istemediklerini öne sürdüler.
 
Öte yandan yaşanan çelişkiler nedeniyle çaya 0.75 kuruş ödemek zorunda kalan vatandaşlar ise çayın artık kabak tadı verdiğini belirterek, sorunun biran önce çözülmesini istediler.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.