DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatvan’daki Akaryakıt İstasyonu Açılışına Yoğun Katılım

Videoyu Aç Tatvan’daki Akaryakıt İstasyonu Açılışına Yoğun Katılım
A
a

Bitlis’in Tatvan ilçesinde hizmet vermeye başlayan bir akaryakıt istasyonu açılışına siyasiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş insanları, esnaf ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Bulvarı’nda hizmet vermeye başlayan akaryakıt istasyonunun açılış kurdelesi kesilirken kısa bir konuşma yapan Bitlis Milletvekili Cemal Taşar, Orak ailesinin memleketlerine güzel yatırımlar yaptığını söyleyerek, “Vatanımıza hayırlı olan ve memleketimize yatırımlar yapan tüm iş insanı hemşerilerimize tebriklerimizi ve taktirlerimizi sunuyoruz. İlçemize yatırım yapan ve bu güzel tesisi kuran Orak ailesinin ilçemizde yapmayı planladıkları bir cami ve külliye müjdesi de var, Allah hayırlarını kabul etsin İnşallah” dedi.

Tatvan’ın hızla geliştiğini ve yatırımlar konusunda son zamanlarda çok talep aldığını belirten Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, “Tatvan önceden üçüncü sınıf bir ilçe iken, şimdi birinci sınıf bir ilçe statüsündedir. Rahva bölgesinde 3 yıl önce bin 400 kişi çalışırken, şuan 8 bin 5000 kişiye istihdam sağlanmış durumdadır ve 2 yıl içerisinde 20 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. İlçemiz merkezinde de her geçen gün yeni bir iş yeri açılıyor. Burada şuan yeni bir akaryakıt istasyonu açılışını gerçekleştiriyoruz. Yan tarafta da güzel bir yatırımları var. Tatvan’a kaliteli bir firma getiren ve bu güzel yatırımı yapan Orak ailesine teşekkür ediyor, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Firma hakkında ve yaptıkları yatırımlar ile ilgili bilgi veren Orak A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mazhar Orak, “Şirketimiz altyapı, yol yapımı, baraj, tünel, tarımsal sulama işlerinde aktif olarak yurt içi ve yurt dışı taahhüt sektöründe çeyrek asırdır hizmet vermektedir. Ülkemiz için istihdam yaratmak ve ülke ekonomisine katma değerde bulunmak amacıyla yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bu projemiz aynı ada üzerinde iki etaptan oluşuyor. Ticari inşaat projemizin birinci etabı akaryakıt istasyonu, ikinci etabı ise nitelikli ticari iş yerleri, mağazalar ve rezidans dairelerden oluşan karma bir projedir. Bu gün burada akaryakıt istasyonumuzun açılışını gerçekleştiriyoruz ve 2023 yılı içerisinde projemizin diğer etaplarını da tamamlamayı planlıyoruz. Hemşerilerimizin en iyilerine layık olduğu bilinciyle en iyi markaları ve son teknoloji ürünleri Tatvan’a getirmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Hedefimiz, istihdamı ve eğitim düzeyini artırmak, kadın iş gücünü ekonomiye kazandırmaktır” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ikramlarda bulunuldu ve dualar eşliğinde kurban kesimi yapıldı. Açılış programı, halk oyunları gösterisi, canlı müzik ve halaylarla son buldu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.