Losev

Tatvan'da Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Açıldı

A
a

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından genel liselerin meslek liselerine çevrilmesinin ardından Tatvan ilçesinde bulunan genel lisenin yerine Anadolu Sağlık Meslek Lisesi açıldı.

Öğrencilerin daha öncesinde genel lise olarak eğitim gördükleri Tatvan Atatürk Lisesi bundan sonra sağlık meslek lisesi olarak hizmet verecek. Bu yıl genel lise öğrenci yerine 180 sağlık lisesi öğrenci alacak olan lisede, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri ise mezun olana kadar aynı okulda genel lise öğrencisi olarak eğitim alamaya devam edecek. Bu öğrencilerin mezun olmasıyla birlikte okula tamamen sağlık meslek lisesi öğrencileri alınacak.
 
Bu yılki eğitim öğretim döneminde her bölümde 2'er şube olacak şekilde hemşireliğe 60, anesteziye 60 ve diş protezliğine 60 öğrenci olmak üzere toplamda 180 öğrenci alacak olan Tatvan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ne başvurular da başladı. Tatvan'ın Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ne ihtiyacı olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar, bu ihtiyacın bu yıl giderildiğini söyledi. Tatvan'ın her geçen gün geliştiğini ve yaşanan gelişimle birlikte nüfusun arttığını, buna paralel olarak öğrenci sayısında da artış olduğunu anlatan Mahfuz Bayar, bu bağlamda ilçede faklı alanlarda açılan meslek liseleriyle hem öğrencilerin meslek sahibi olmalarının önünün açıldığını hem de okul ihtiyacının giderildiğini ifade etti. Bu kapsamda uzun yıllardır eksikliğini hissettikleri sağlık lisesinin de açılarak öğrenci almaya başladığını vurgulayan Bayar, "Bakanlığın almış olduğu karar doğrultusunda genel liseler kapatılarak meslek liselerine çevrildi. Bu kapsamda bizde ilçemizde uzun yıllardır genel lise olarak eğitim veren Atatürk Lisesi'nin yerine Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ni açtık. Sağlık lisesi bu yıl 3 bölümde 2'şer şube olmak kaydıyla toplamda 180 öğrenci alacak. Bu bölümler iş garantili diyebileceğimiz bölümler arasında yer alıyor. Bu açıdan çok önemli" dedi.
 
Genel lisenin artık öğrenci almayacağını ve devam eden 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin de yine aynı okulda mezun olana kadar eğitimlerinin devam edeceğini kaydeden Bayar, "Genel liseler tamamen kapandı. Ancak genel liselerde devam eden 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri bulunuyor. Bu öğrencilerde mezun olana kadar bu okullarda eğitime devam edecekler. Bu öğrencilerin mezun olmasıyla birlikte bu okullara alınacak olan sağlık liseli öğrenci sayısı da haliyle artmış olacak" şeklinde konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.