Losev

Tatvan'da 19 Öğrenciye İcazet Verildi

A
a

Tatvan Medine Medresesi tarafından 19 öğrenciye düzenlenen törenle icazet verildi.

Yurdun dört bir yanından gelen vatandaşlar camii girişinde gül suyuyla karşılandı.
 
Bitlis'in Tatvan Medine Camii'nde düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Törende konuşan Medine Cami İmamı ve Müderrisi Nizamettin Yakışık, "Medine Medresemiz yaklaşık 22 yıldır talebeler yetiştiriyor. Bu gün de 19 talebemize törenle icabet verdik." dedi. Medine Medresesi olarak ilk defa icazet verdiklerini ifade eden Yakışık, "Allah'a hamdü senalar olsun ki bize bu günleri gösterdi. Bu gün çok mutlu ve anlamlı bir gün. Günümüzde icazet vermek gerçekten çok önemli. Bu günde biz ülkemizin değişik illerinden gelen 19 hocamıza icazet diplomalarını verdik. İnşallah bu günden sonra eskiden olduğu gibi yine ilimizde Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri gibi büyük alimler yetişecektir. İcazet alan bu hocalarımız yurdun dört bir yanında toplumumuza yarar sağlayacak olan talebeler yetiştirecektir. Allah şimdiden yardımcıları olsun." diye konuştu.
 
Arapça konuşma yapan Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halit Çiçek ise günün önemine vurgu yaparak, icazetin önemi hakkında bilgiler verdi.
 
Bitlis İl Müftüsü İmran Kılıç da "Rabb'im vatandaşlarımızı hayırlara vesile kılsın. İlmi öğrenmek ve öğretmemiz gerekiyor. Dinimizin ilk emri de zaten 'oku' olmuştur. Bu yüzden okuyup okutmamız gerekiyor. Bunun için de medreselerimize büyük iş düşüyor. Medreselerimiz günümüzde kalkış dönemindeler. Allah'ın izniyle bu medreselerimiz şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da büyük alimler yetiştirmeye devam edecektir." diye konuştu.
 
Van İl Müftüsü Nimetullah Arvasi, büyük bir heyecan içinde olduklarını belirterek, "Birçok zorluğa rağmen bize bu mirası ulaştıran üstatlarımıza cenabı Allah'tan rahmet diliyor ve Allah'tan bizi onlara kavuşturmasını diliyoruz." temennisinde bulundu.
 
Tatvan Müftüsü Sebhatullah Kızılşah talebelerin icazet almasında emeği geçenlere teşekkür etti. Tören, icazet alamaya hak kazanan 19 öğrenciye diplomalarının verilmesi ve duaların okunmasıyla son buldu.
 
Törene Bitlis milletvekilleri Vedat Demiröz ve Vahit Kiler, Bitlis Müftüsü İmran Kılıç, Batman Müftüsü Hasan Çağlar, Van Müftüsü Nimetullah Arvasi, Tatvan Müftüsü Sebhatullah Kızılşah, AK Parti İl Başkanı Fatih Kadirioğlu, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, AK Parti Tatvan İlçe Başkanı Burhan Aksoy, bölge kanaat önderleri, ilçe müftüleri, medrese hocaları, imamlar, talebeler ve yurdun dört bir yanından gelen vatandaşlar katıldı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.