Slayt Gösterisi
Losev

Bitlis Eren Üniversitesinde 3 yeni yüksek lisans programı açıldı

Videoyu Aç Bitlis Eren Üniversitesinde 3 yeni yüksek lisans programı açıldı
A
a

Bitlis Eren Üniversitesinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde yüksek lisans programı açılması konusundaki teklifi 26.05.2021 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelendi.

Lisansüstü Eğitim-Öğretim Enstitülerinin Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliğinin 4. maddesi uyarınca, Beden Eğitimi ve Spor Tezli Yüksek Lisans Programı, İstatistik Tezli Yüksek Lisans Programı ve Kimya Tezli Yüksek Lisans Programı açılması uygun görüldü.

Buna göre yüksek lisans düzeyinde Beden Eğitimi ve Spor Tezli Yüksek Lisans Programı, İstatistik Tezli Yüksek Lisans Programı ve Kimya Tezli Yüksek Lisans programları, 2021-2022 akademik yılından itibaren öğrenci almaya başlayacak.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Elmastaş, Üniversitemizin güçlü, dinamik bir kadroya sahip olduğunu ve yaptığı başarılı çalışmalar ile model olma yolunda ilerlediğini, yeni açtığı yüksek lisans programlarıyla bilim insanlarının yetiştirilmesi hususunda yükseköğretime önemli katkılar sunmaya devam ettiğini belirtti. Rektör Elmastaş ayrıca enstitülerin üniversiteler için çok önemli olduğunu ve alanında uzman akademisyenlerin yetiştirilmesine olanak sağladığını anlatarak, Üniversitemize kazandırılan yeni yüksek lisans bölümlerinin öğrencilerimize, üniversitemize ve şehrimize hayırlı olsun dedi.


 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.