Losev

Bitlis Eren Üniversitesi ile AFAD Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Videoyu Aç Bitlis Eren Üniversitesi ile AFAD Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı
A
a

2021 Afet Eğitim Yılı kapsamında afetlere hazırlıklı ve bilinçli olmak amacıyla Bitlis Eren Üniversitesi ile Bitlis İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) arasında “Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Rektörlük makamında gerçekleşen protokol imza törenine, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Bitlis AFAD İl Müdürü Erdal Tunçtan ve Bitlis Eren Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Mehmet Bakır Şengül katıldı.

Protokol kapsamında, AFAD’ın görev ve sorumluluk alanına ilişkin konularda kamuoyuna yönelik eğitici, aydınlatıcı ve farkındalık kazandırıcı faaliyetler yürütmek, Bitlis Eren Üniversitesi ile planlanan tatbikatları yapmak, topluma yönelik eğitimler düzenlemek, kurum personelinin eğitilmesi ve bilgi düzeylerinin yükseltilmesi için gerekli plan ve programları yapmak hususları yer alıyor.

İş birliği protokolüyle ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş; deprem, çığ, sel, heyelan vb. afetlerin yaşanma riskinin yüksek olduğu Bitlis ilinde kurumların birlikte hareket ederek afet konusunda farkındalık oluşturmalarının önemli olduğuna dikkat çekti ve protokolün Bitlisimiz adına hayırlı olmasını diledi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.