Losev

TSO Başkanı Tezcan'ın "yatırıma engel olduğu" iddiası

Videoyu Aç TSO Başkanı Tezcan'ın "yatırıma engel olduğu" iddiası
A
a

Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Davut Tezcan'ın, kente fabrika açmak isteyen özel bir şirkete yer tahsisinde bulunmadığı iddia edildi.

Plus Telekom Yetkilisi Bakır Geldegül, gazetecilere yaptığı açıklamada, Plus Şirketi olarak Bitlis'e Hasta Bezi Fabrikası açmaya karar verdiklerini söyledi.

Tezcan'ın Organize Sanayi Bölgesi'nden kendilerine yatırım için yer vermediğini savunan Geldegül, şöyle konuştu:

"2014 yılının başlarında Bitlis'e Hasta Bezi Fabrikası açmayı düşündük. Yaklaşık 3 ay fizibilite çalışmamız oldu ve bu çalışma olumlu geçti. Bununla beraber bu fabrikayı açma kararı aldık. Fabrikayı açmak için Organize Sanayi Bölgesi'nden yer tahsisinde bulunmak istedik. Belediye ve valilik bu konuda herhangi bir sıkıntı çıkarmadı. Ancak TSO Başkanı Tezcan ısrarla bize 'Plus ve Plus gurubu adı altında hiç kimsenin burada bir iş yeri açmasına müsaade etmem' dedi. Yoğun çaba ve ısrarımıza rağmen Tezcan'ı ikna edemedik. Bu nedenle Bitlis'e bu fabrikayı kurmaktan vazgeçtik."

Açacakları fabrikada 150 personel istihdam etmeyi hedeflediklerini belirten Geldegül, fabrikanın kentteki işsiz gençlere istihdam kapısı olacağını söyledi.

Fabrikada ihracat ağırlıklı çalışmayı planladıklarını kaydeden Geldegül, konuşmasına şöyle devam etti:

"Buradan yurt dışına ihracat yapacaktık. Amacımız Bitlis'teki işsizlik sorununun bir nebze de olsa önüne geçmek ve ihracattaki potansiyelini artırmaktı. Tabi bu durum bizim kente yatırım yapmayacağımız anlamına gelmiyor. Elimizden geldiğince yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Bitlis'te projesi onaylanan bir alışveriş merkezi binası var. Yakın bir zamanda bunu hayata geçireceğiz. Bitlis'te bu tür engellerle karşılaşmamız halinde, yatırımları ilçelere kaydıracağız. Tatvan ve ya Güroymak'ta projelerimizi hayata geçireceğiz."

plus telekom iş başvurusu, bitlis plus telekom şirketi, bitlis telekom, tso başkanı tezcan, bitlis telekom müdürü

Kaynak : Radikal

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.