Slayt Gösterisi
Losev

Bitlis'te ekonomi ve kalkınma toplantısı yapıldı

Videoyu Aç Bitlis'te ekonomi ve kalkınma toplantısı yapıldı
A
a

Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında Kurumların 2017 yılı ekonomik, yatırım ve destekler değerlendirme toplantısı yapıldı.

Bitlis Valiliği konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Ustaoğlu, 2017 yılının son haftasında kentin çeşitli sektör temsilcilerini davet ederek 2018 yılı ile alakalı sunumların yapılacağını söyledi.
 
Cumhurbaşkanı'nımızın başlattığı istihdam seferberliği kapsamında gelinen noktanın ve 2018 yılı için neler yapılacağının katılımcılarla paylaşacaklarını belirten Ustaoğlu şöyle konuştu
 
Burada en önemlisi de tarihi ve kültürel mirası çok köklü olan bu kadim şehrin iş ve aş imkanlarını nasıl artırabiliriz? Bu anlamda da sizlerin fikirleri bizler açısında çok önemli. ilimizi ülkemiz ve uluslararası platformlar da inanç ve kültür turizmi açısından tüm insanlık ve dünya ile paylaşmamız önemli. Bu anlamda yerel yönetimler olarak başlatılan çalışmalar daha önce yine Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kalkınma Ajansı ve DAP'ın çalışmalarını bir araya getirdiğimizde inşallah önümüzde ki süreç içerisinde ilimiz, bölgede inanç ve kültür turizminde çok önemli mesafeler katedecektir Başlatılan çalışmaların toplumda çok olumlu yansımalarını görüyoruz.
 
Vali İsmail Ustaoğlu, 
 
Tüm vatandaşlarımızın güven içinde olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Bu iklim, ilimizin imajı için bölgeye yatırım yapmaya çalışan girişimciler için çok önemlidir. Bu huzuru, güveni ve emniyeti sürdürdüğümüz sürece istihdamın artacağına inanıyorum. 2018 yılında da istihdam teşviklerinin devam edeceğine göre ilimiz açısından çok önemli bir yıl olacağına inanıyorum. Bu noktada özellikle geldiğim günden beri ilimizde yatırım yapan ve yapma teşebbüsün de bulunan tüm girişimcilere kapımızı her zaman açık tuttuk. Onların sürekli yanında olduklarını hep göstermeye çalıştık. İlimizin en önemli sıkıntısı işsizliktir. Bu anlamda her kesimin elini taşın altına koyarak adeta bir evin şenlenmesi, bacanın tütmesi ve sofralara neşe katması bizim için çok önemli. İlimizde iş ve aş imkânını ne derece fazlalaştırırsak huzur, güven ve emniyeti o seviyede yükseltmiş olacağız.
 
Bitlis’te yatırım ve desteklerin değerlendirilmesi ve 2018 yılı için görüş ve önerilerin alınması amacıyla düzenlenen toplantı karşılıklı görüş alışverişinin ardından Valimiz İsmail Ustaoğlu’nun kapanış konuşması ile sona erdi.
 
Toplantıya, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Bitlis Vali Yardımcısı Murat Kütük, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Ticaret Odası başkanları, kurum amirleri ve bölgeye yatırım yapan iş adamları katıldı.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.