Losev

Bitlis'te işverenlere çıraklık eğitimi tanıtımı yapıldı

Videoyu Aç Bitlis'te işverenlere çıraklık eğitimi tanıtımı yapıldı
A
a

Bitlis Mesleki Eğitim Merkezi müdürlüğü tarafından Bitlis Ticaret Odası Toplantı salonunda Bitlis Ticaret ve Sanayi odası, Bitlis Esnaf ve Sanatkârlar odaları Birliği üyelerine "Çıraklık Eğitimi Tanıtımı" yapıldı.

Tanıtım programına Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Davut Tezcan, Bitlis Esnaf Sanatkar odaları Birliği Başkanı Ayvaz Canevi, Bitlis Esnaf Sanatkâr Odası başkanı Turan Kitapçı, İş-kur, KOSGEB ve DAKA temsilcileri katıldılar. 

Çıraklık Eğitiminin tanıtılması ile ilgili sunum yapan Bitlis Mesleki Eğitim Merkezi müdürü M.Şah Marhan, çıraklık eğitimin kapsamı, amacı, programı, iş ve işlemleri hakkında detaylı bilgiler sundu.

Marhan, Çıraklık eğitiminin önemi ve avantajlarından söz ederek; çıraklık eğitimin eğitimde bir alternatif olduğunun altını çizdi. 

Marhan, yaptığı sunumda okul ve okuma ile arası bir şekilde  bozulmuş ve okumaya isteksiz öğrenciler, sokakların tuzaklarına  düşmektedirler. Işte özellikle böylesi öğrenciler için mesleki eğitim merkezleri bir alternatif olduğunu ifade etti.

Mesleki Eğitim Merkezleri, haftanın bir günü okulda teorik eğitim ve haftanın 5 günü işyerinde pratik eğitimle  ara elemanı daha doğrusu aranan elemanı çekirdekten yetiştirmeyi amaçlayan ve hedefleyen bir eğitim kurumu olduğuna dikkat çeken Marhan, açıklamalarına şöyle devam etti: 

"Herkes her ne kadar doktor, mühendis, öğretmen, mimar vb. olmayı istese de, ama bir gerçek var ki toplumun mobilyacıya, otomotiv tamircisine, çiçekçiye, kaynakçıya, elektrikçiye vb. meslek dallarında çalışanlara da ihtiyacı var. Kısacası, bir hastanın ameliyat olabilmesi için ameliyat masasını yapan ustalara da toplum olarak ihtiyacımız var." dedi.

Ayrıca söz konusu tanıtım programında oda başkanları KOSGEB, ve DAKA temsilcileri de, oda üyelerine bilgilendirme konuşması yaptılar.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.