Losev

Tatvan'da Özel Okulun Temeli Atıldı

A
a

Tatvan ilçesinde faaliyet gösteren Nizam Eğitim Öğretim Kurumları A.Ş. tarafından ilçede yaptırılacak ilk özel okulun temeli dualarla atıldı.

İlçenin Van çıkışında bulunan Çağlayan Mahallesi’nde temeli atılan kolej, ilk etapta 3 bin 200 metrekare üzerine 5 kat ve 12 derslik olarak yapılacak.

Anasınıfı ve ilkokul olarak öğrenim verecek olan kolejin, 2014 - 2015 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi planlanıyor. Düzenlenen temel atma töreninde konuşan Bitlis Vali Vekili Serdar Arslantaş, bugün dualarla temelini attıkları eğitim kurumunda gerek ülkeye gerekse topluma yararlı olacak bireylerin yetişeceğini inandığını söyledi. Eğitim öğretim kurumlarının önemine de vurgu yapan Arslantaş, “Bu yapı tamamlandığı zaman buradaki işin hayrını ve bereketini içinde okuyacak olan öğrencilerimiz ve kardeşlerimiz ilerde gelecekleri noktalarda göreceklerdir. İleride ülkenin kalkınması adına, ülkenin gelişmesi adına büyük yerlere geldiklerinde de bu tür kurumların değerini daha iyi anlatacaklardır. İnşallah bugün burada temelini attığımız eğitim kurumumuzda bu güzel ve mübarek günde hayırlara vesile olur. İnşallah bu eğitim kurumumuz geleceğimizi inşa edecek olan sağlam gençler, ruh dünyası sağlam gençlerimizin, ahlak dünyası son derece sağlam gençlerimizin, vicdani olarak son derece sağlam olan gençlerimizin de yetişmesinde vesile olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.
 
Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ise, eğitim öğretimin başlangıç noktası olan anasınıfının önemine vurgu yaptı. Bugün temeli atılan eğitim kurumunda da anasınıfının yer alacağına değinen Kaymakam Erkan, “Eğitim öğretim bizim için son derece önemli bir konudur. Bu vesile ile bugün burada önemli bir yapının temelini atıyoruz. İnşallah bugün burada temelini atmış olduğumuz bu eğitim kurumunda ileride ülkemize ve toplumumuza yararlı bireyler yetişecektir. Yine burada yetişecek olan bu bireyler sayesinde ülkemiz ve toplumumuz daha da çok gelişim ve ilerleme kaydedecektir. Ben bu eğitim kurumunun ilimiz, ilçemiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
 
Nizam Eğitim Öğretim Kurumları A.Ş. Başkanı Rıza Aysal ise, “Kolejimiz 3 bin 200 metrekare alan üzerine 5 kat ve 12 derslik olarak yapılacak. Anasınıfı ve ilkokul olarak eğitim öğretim verecek olan kolejimiz, 2014 - 2015 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmeyi hedefliyoruz. Allah’ın izniyle bugün temelini attık. İnşallah kolejimizde en kısa sürede hizmete girecektir” dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından Tatvan’ın ilk özel kolejinin temeline okunan dualar ve kesinlen kurbanla atıldı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.