Losev

Milletvekili Demiröz'den Bitlis'te 1700 Kişiye İstihdam Müjdesi

Videoyu Aç Milletvekili Demiröz'den Bitlis'te 1700 Kişiye İstihdam Müjdesi
A
a

Ak Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz İşkur tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, Bitlis ve ilçelerinde 1700 kişiye iş imkanı sağlanacağını söyledi.

Çalışma Bakanlığı tarafından Toplum Yararıma Çalışma Programı kapsamında 2014 yılında Bitlis’te 1700 kişi İŞKUR kanalıyla işe başlatılacak. Özellikle Bitlis’te eğitimsiz ve vasıfsız işsizlerin sayısının çok fazla olması bu alımları daha da anlamlı hale getiriyor. Yönetmelik erkeklerde yaş sınırını 35, kadın ve engellilerde ise 19 olarak sınırlıyor.

Ak Parti Milletvekili Vedat Demiröz konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “ Malesef İlimizin en büyük sorunu işsizlik. Evine ekmek götürmekte zorlanan, çocuğuna harçlık veremeyen babaların sıkıntısını yüreğimde hissediyor, bu konuda ızdırap duyuyorum. Bu nedenle bir kişinin dahi iş sahibi olabilmesi için her kapıyı çalıyoruz. Yakaladığımız her fırsatı değerlendiriyoruz.

TBMM’deki çalışmalarda Çalışma Bakanlığına yaptığımız önemli katkılar nedeniyle Sayın Bakanımız TYÇP kapsamında ki talebimizi geri çevirmedi. Bitlis’e planladığı 1000 kişilik kontenjanı 1700’e çıkardı. İstedik ki daha fazla kardeşimiz bu imkandan istifade etsin, evinin geçimini sağlasın. İşe alımda herhangi bir eğitim ve mesleki şartın ileri sürülmemesi projenin önemini daha da artırıyor. Çünkü iş konusunda en fazla sıkıntıyı bu kesim çekiyor. İlimize hayırlı olsun”dedi.

Demiröz: “2013 yılında da Bitlis’e ayrılan sayıyı iki katına çıkarmıştık. Bu vesile ile bizlerden her zaman desteğini esirgemeyen Sayın Çalışma Bakanımız Faruk Çelik’e ve İŞKUR Gene Müdürümüz Nusret Yazıcı’ya da teşekkür ediyorum. ” dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.