Losev

Lise Müdürü Kız Öğrencilerin Odalarına Habersiz Girdiği İddiası

A
a

Tatvan ilçesinde bulunan Sadullah Gencer Lisesi skandal iddialarla çalkalanıyor.

Tatvan’da bulunan Sadullah Gencer Bilişim Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi’nde kız öğrencilerin bulunduğu pansiyona, okul müdürünün gece yarısından sonra girip yoklama yaptığı, odaları dolaştığı, kız öğrencilerin odalarına habersiz girdiği iddia edildi.
 
Konu ile ilgili konuşan kız ve erkek öğrenciler iddiaları doğrulayan ifadeler kullandılar. Öğrenciler,  okul müdürü C.U.’nun gece geç saatlerde farklı okullardan kız öğrencilerin kaldığı pansiyonda, odalara gelişigüzel girdiğini, koridorlarda banyodan çıkan kız öğrenciyle karşılaştığını, odalara girip kız öğrencilerle sohbet ettiğini, zaman zaman kız öğrencileri odasına sohbet etmeye çağırdığını iddia ettiler. Durumdan rahatsız olduklarını dile getiren öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından durumun defalarca yetkililere iletildiğini ancak herhangi bir şey yapılmadığını belirttiler.
 
‘Odada temizlik yaparken arkamızda bizi izlediğini fark ettik’
 
Adının açıklanmasını istemeyen 16 yaşındaki bir kız öğrenci yurtta yaşadıklarını korkuyla anlatırken hiçbir yetkiliye güvenmediklerini ve bu yüzden de bir daha şikayetten çekindiklerini vurguladı. Kız öğrenci ‘Ben buraya dışardan geldim, buralı değilim. Gece yurtta kalmaktan artık korkuyoruz. Bir kız arkadaşımız banyoya gidecekti gece, koridorda müdürle karşılaştı. Arkadaşımızın üstü uygun değildi. Gece saat 12 buçuktu, çok korktuk. Şimdiye kadar bize bir sarkıntılığı ya da saldırısı olmadı. Fakat yine de tedirgin oluyoruz.’ şeklinde konuştu.
 
‘Yurt pislik yuvası gibi’
 
Başka bir kız öğrenci ise arkadaşının dediklerini doğrularken kaldıkları yurdun yaşanmayacak derecede kötü olduğunu mecbur kaldıkları için kaldıklarını söyledi. Öğrenci ‘Gece müdürün gelmesinden rahatsız oluyoruz. Öğrenciler bir şeyler yapmaya çalışıyor ama arkalarında kimse olmadığı için korkuyorlar. Yine yurtta yemekler çok kötü. İki haftadır kahvaltı yapamıyoruz, bayat peynir geliyor, yiyemiyoruz. Okulda ve yurtta çok ciddi güvenlik sorunu var, giren çıkan belli değil. Farklı okullardan, yurda kaydı olmayan öğrenciler gelip kalıyor. Bazen öğrenci olmayanlar geliyor. Burada kalmaktan korkuyoruz artık.’  dedi.  
 
‘Hangi akılla müdür yaptılar’
 
İsimlerini vermek istemeyen ve okulda görevli olan öğretmenlerin beyanları da öğrencilerin iddialarını doğrularken, mesai arkadaşları okul müdürü C.U.’nun akli dengesinden şüphe ettiklerini söylediler. Okulda müdür yardımcısı kadrolarının boş olduğunu söyleyen öğretmenler ‘Müdürün yaklaşımları yüzünden kimsen müdür yardımcısı olmak istemiyor. Meydan müdüre kalmış, defalarca ilçe ve il milli eğitim müdürlerine konuyu ilettik ama yıllardır bu sorun böyle devam ediyor, son iki üç haftada ayyuka çıktı. Daha önce müdür baş yardımcısıydı, hep sorunlarla gündeme gelirdi. Nasıl, hangi akılla buraya müdür yapıldığına anlam veremiyoruz.’ şeklinde konuştular.  
‘Sendikalar siyaset peşinde’
 
Konuyu ilçede aktif olan eğitim sendikalarına da ilettiklerini belirten öğretmenler ‘Konu uzun süre önce de, son zamanlarda da sendikalara ilettik ama sendikalar işi bırakmış siyaset peşine düşmüşler. Yetkililer zaten ilgilenmediler, ne yapmamız gerektiğini bilmiyoruz.’ dedi.
 
‘Psikolojik desteğe ihtiyacı var’
 
Okulda görevli bir bayan öğretmen ise aynı beyanları tekrarlayarak şunları kaydetti ‘Öğrenci ve öğretmenlerin söyledikleri doğru. Ancak müdürün sağlık sorunlarının olduğunu düşünüyorum. Psikolojik desteğe ihtiyacı var. Yetkililerin bu durumu yüzüstü bırakmaması gerekiyor.’
 
Konu ile ilgili ulaşmaya çalıştığımız, iddiaların hedefindeki okul müdürü C.U. telefonlarımıza cevap vermezken Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar ise iddiaları yalanlayarak ‘Bize şimdiye kadar sadece idari yönden bir takım şikayetler geldi ancak okul müdürnün gece geç saatlerde kız öğrencilerinin kaldığı odalara çıkması iddiaları kesinlikle yalandır. Bize böyle bir şikayet gelmedi. Olması durumunda asla müsamaha göstermeyeceğimiz bir konudur. Konuyla ilgili gereken ne varsa en kısa sürede yapılacaktır.’ şeklinde konuştu.
 
Öte yandan okulda bulunan müdür yardımcılarının, müdürle anlaşamadıkları için görevlerinden istifa ettikleri, yine müdür yardımcısı kadrosunda bulunan ve göreve dönmek için başvuran Yüksel Ozan’ın ise görevine iade edilmediği öğrenildi.
Kaynak : Bitlis News/ Sinan Aygül - Rahmetullah Aydoğdu

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.