Losev

Hizan'da 4 Dilli Dergi Çıkartıldı

Videoyu Aç Hizan'da 4 Dilli Dergi Çıkartıldı
A
a

Hizan Anadolu İmam Hatip Lisesinin idareci ve öğretmenleri, 4 dilde hazırladıkları dergileri, ücretsiz dağıttı.

"Her bir dil, Allah'tan insanlığa ayrı bir emanettir" sloganıyla yola çıkan idareci ve öğretmenler, Türkçe, İngilizce, Kürtçe ve Arapça dergi bastırdı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abit Arvas, yaptığı açıklamada, dil farkı gözetmeksizin tüm insanlığı kucaklamayı ve kültür birliğini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

"Her dil Allah'ın insanlığa bir emaneti olduğu için, bu emanete daha fazla sahip çıkmak istedik" diyen Arvas, "Ayrıca dergi çalışmasında 'Her lisan bir insan' sözünden de hareket ettik. Okulumuz yeni hizmete açılmasına rağmen, böyle bir derginin çıkarılması ilçemiz ve okulumuz adına gurur vericidir" ifadesini kullandı.

Okul Müdürü Abdulkerim İlbaş ise hazırlanan derginin büyük ilgi gördüğünü ifade ederek, "İngilizce ve Arapça derslerimiz var. Türkçe resmi dilimiz. Öğrencilerimizin çoğunun kullandığı dil ise Kürtçe. Bunların hepsine sahip çıkmak zorundayız. Dergimizde belirlediğimiz gibi 'Her bir dil, Allah'tan insanlığa ayrı bir emanettir' Bunlara sahip çıkmak zorundayız. Bu düşünceden yola çıkarak, 4 dilde dergi bastırdık" dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.