Losev

Bitlis ve İlçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

Videoyu Aç Bitlis ve İlçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları
A
a

Bitlis ve İlçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıl dönümü, törenle kutlandı.

Bitlis'te 30 Ağustos Zafer Bayramı

Bitlis'te, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Orhan Öztürk, makamında tebrikleri kabul etti.

Daha sonra Vali Öztürk ile İl Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Yarbay Yunus Emre Karamanoğlu, halkı selamladı. İl Jandarma Komutanlığında görevli Binbaşı Murat Özer'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından asker ve öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Halk oyunları ekibinin gösterisinin yapıldığı ve sportif faaliyetlerde dereceye girenlere ödüllerinin verildiği  kutlamalar, tören geçişiyle son buldu.

Tatvan'da 30 Ağustos Zafer Bayramı

Kaymakamlık önündeki Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı program, Cumhuriyet Caddesi'ndeki tören geçişiyle sona erdi.

Törene Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altan, Belediye Başkan Vekili Bedrettin Demirel, İlçe Emniyet Müdürü Atalay Ünal, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.


Ahlat'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı

19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlayan bu şanlı destan 9 Eylül 1922'de düşman kuvvetlerinin İzmir'de denize dökülmesiyle son bulmuştur. Bu büyük mücadele sonrasında Türk milletinin yeniden doğuşu tüm dünyaya ilan edilmiş olup çağdaşlaşma ve özgürlük yolunda ilk adım atılmıştır. Bu topraklar için geçmişte ve bugünde canlarını veren ey kahraman şehitlerimiz; sizleri ve yazdığınız destanları kalbimize gömdük. Sizlerin evlatları, torunları olmaktan mutluyuz ve gururluyuz. Biliniz ki sizlerin, her karışını kanlarınız ile suladığınız bu kutsal vatan topraklarının canımız pahasına yılmaz bekçileri olacağız. Ruhlarınız şad olsun" dedi.

Ardından Kaymakam Osman Dölek'in makamında tebrikleri kabul etmesiyle kutlama programı sona erdi.

Hizan'da 30 Ağustos Zafer Bayramı

Hizan Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Hizan İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Yüzbaşı Kadir Duvan'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Kaymakam Sedat İnci, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Bostan ve Belediye Başkan Yardımcısı Ethem Yaman'la tebrikleri kabul etti.

Törene İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Serli, Hizan İlçe Emniyet Amiri Hüsemettin Bozdemir, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Güroymak'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı

Hükümet konağı önünde düzenlenen tören, Atatürk anıtına çelenklerin bırakılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Güroymak İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Teğmen İsmail Kaya'nın günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptığı tören, tebriklerin kabulüyle devam etti.

Törene Kaymakam Çağlayan Kaya, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Nedim Dalgıç, Belediye Başkan Vekili Saniye Ata, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Mutki'de 30 Ağustos Zafer Bayramı

Törene Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlanmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunması, saygı atışının yapılması, Jandarma Teğmen Barkın Eryılmaz’ın günün anlam ve önemini içeren konuşma yaptı.

Törene ilçe Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, Garnizon Komutanı J.Yüzbaşı Volkan Şahin, Cumhuriyet Savcısı Nebi Erken, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri katıldı.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.