Losev

Hatalı sürücüleri artık çocuklar da uyaracak

Videoyu Aç Hatalı sürücüleri artık çocuklar da uyaracak
A
a

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla yollarda oluşabilecek trafik kazalarının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığının talimatıyla 81 ilde “Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük” projesi başlatıldı.

Proje kapsamında Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu ile Bitlis İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar ve Bitlis İl Jandarma Komutanı Erhan Demir, proje hakkında çocukları bilgilendirerek kırmızı düdük, tişört ve şapka hediye etti.

Polis ekipleri tarafından Bitlis il merkezinde yapılan trafik denetimine çocuklarla birlikte katılan Vali Ustaoğlu, proje hakkında konuşma yaparak, “Çocuklarımızla birlikte bu bayramda kazaların önüne geçeceğiz. Çocuklarımızla birlikte İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı ‘Kırmızı Düdük’ projesini başlatıyoruz. Özellikle bayramlar her türlü sevinç ve mutluluğun paylaşıldığı günlerimizdir. Ama maalesef ülkemizde her yıl bayramlarda yaşanan kazalar bizim bu sevincimizi hüzne ve acıya dönüştürüyor. Her bayram olduğu gibi bakanlığımız bu bayram da yine tüm tedbirlerini almış durumdadır. İlimizin farklı uygulama noktalarında trafik ekiplerimiz uygulama yapıyor. Bizde bugün burada geçen sürücüleri çocuklarla birlikte hem denetleyeceğiz hem de bayramlarını kutlayacağız. Anneler babalar üzerinde en güzel uyarı, çocuklar üzerinden yapılandır. En etkili uyarı da yavrularımızın yaptığı uyarıdır. Bakanlığın başlattığı ‘Kırmızı Düdük’ uygulaması ile burada anne ve babaları ile yolculuk yapan çocukların adeta onların birer fahri müfettişi gibi araçların içinde anne ve babalarını uyarmalarını istiyoruz. Anne ve babaların yaptığı yanlış kurallarda, çocuklar onları düdükle uyaracaklar” dedi.

Bitlis’teki çocuklar projeye yoğun katılım ve ilgi gösterdi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.