Losev

Bitlis'te 50 STK birlikte darbe girişimine tepki gösterdi

Videoyu Aç Bitlis'te 50 STK birlikte darbe girişimine tepki gösterdi
A
a

Bitlis'te bir araya gelen 50 sivil toplum kuruluşu, Fettullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Nurullah Eren Caddesi'ndeki Ulu Cami önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları temsilci (STK) ve üyeleri, pankartlar açarak tekbir getirdi.

Vatandaşlar, "15 Temmuz darbecilere mezar olacak", "Münafık Fethullah", "Darbeye hayır, asker kışlaya" ve "Dik dur eğilme bu millet seninle" şeklinde sloganlar attı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından STK'lar adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Bitlis İl Başkanı Cabir Durak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) içerisindeki bir grup askerin ülke yönetimine yönelik yaptığı darbe girişiminin bir milletin birlikteliğine sahne olduğunu ve 7'den 70'e herkesin meydanlara akın ettiğini söyledi.

Darbelerin, artık Türkiye'de tarihin kirli sayfalarına hapsedildiğini ve darbenin olduğu yerde hukuktan, adaletten ve özgürce yaşamdan söz edilemeyeceğini ifade eden Durak, şöyle devam etti:

"Milli iradeye karşı yapılan hain darbe girişimi, milletimizin feraseti, devletimizin, STK ve emek örgütlerinin dik duruşuyla püskürtülmüştür. Millete ve iradesine yapılan kalkışma, büyük bir mücadele örneği ortaya konularak amacına ulaşamadan engellenmiştir. Darbeye 'Hayır' diyoruz. Bu ülkede askeri darbeler çare olmadı, bundan sonra da olmayacaktır. Türkiye 27 Mayıs'ta, 12 Mart'ta ve 12 Eylül'de tank sesiyle uyanmış ancak demokrasinin önü açılmamıştır. Tam tersine darbeler darbeleri getirmiş, siyaset her seferinde kutuplaşmıştır. Darbeler, siyasette taşların yerli yerine oturmasını engellemiş, siyasetin normalleşmesini geciktirmiştir. Rıza-i ilahi için toplandığımız bu meydanlar, yarınlarımızın, çocuklarımız ve geleceğimizin şekilleneceği yerdir. İşte bugün birlik olma, küskünlükleri bir tarafa bırakıp alanları doldurma, bugün ya var olma ya da yok olma günüdür."

Durak, Bitlis başta olmak üzere ortaya çıkan manzaranın Türkiye'nin birliğinin göstergesi olduğunu dile getirdi.
Yapılan bu alçakça girişim sonucunda şehadet mertebesine ulaşan polis ve sivil vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Durak, "Şunu unutmayalım ki şehadet zafer getirir. STK'lar olarak bugün gerekirse hayatımızı ortaya koyarak bu rezil ve alçakça darbe teşebbüsünü kabullenmediğimizi, meydanlara inerek tüm dünyaya ilan etmiş bulunmaktayız. Milletin ve iradesinin üzerinde vesayet kurulmasını asla kabul etmiyoruz. Sahada da alanlarda da vesayetin karşısında dik duruşumuzu sürdürüyoruz." dedi.

Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne ve kardeşliğine savaş açan FETÖ mensuplarının ve her türlü iç ve dış destekçilerinin bertaraf edilmesi gerektiğini ifade eden Durak, "Millete rağmen namluyu millete doğrultan hainler, vesayet girişimiyle ülkenin kazanımlarına kastedenler hesap vermelidir. Gün meydanları boş bırakmama, milli iradeye ve milli egemenliğe sahip çıkma günüdür. Gün vesayet odaklarının ait oldukları yere, tarihin çöp sepetine atılana kadar mücadeleye devam etme günüdür. Bizler, millete ve iradesine sahip çıkmak için alanlardayız." diye konuştu.

Yapılan duanın ardından kalabalık sloganlar atarak AK Parti Bitlis İl Başkanlığı önüne kadar yürüdü. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.