Losev

2013 LYS Sonuçları Açıklandı

A
a

2013 LYS sonuçları açıklandı. İşte birinciler..

Sonuçlara göre, MF-1 puan türünde İzmir Fen Lisesi'nden Fatih Aslan, MF-4 puan türünden Özel Adana Final Anadolu Lisesi'nden Mehmet Burak Kaya, MF-2 ve MF-3 puan türlerinde İzmir Fen Lisesi'nden Mert Mestanoğlu 500'er tam puan alarak birinci oldu.
 
TM-1, TM-2 ve TM-3 puan türlerinde ise birinci sırada İstanbul Galatasaray Lisesi'nden Mustafa Miktad Yıldırım yer aldı.
 
TS-1, TS-2 puan türlerinde ise Özel Aziziye Lisesi'nden Ahmet Koçak  tam puan alarak birinci oldu. DİL-1, DİL-2, DİL-3 puan türlerinde İstanbul  Galatasaray Lisesi'nden Efe Yasin Akman, DİL-1 puan türünde İstanbul Lisesi'nden  Çağrı Karabacak, DİL-1 puan türünde Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nden Aslı  Aktakke, DİL-2, DİL-3 puan türlerinde İstanbul Lisesi'nden HümeyraÇolak, DİL-2,  DİL-3 puan türlerinde ise Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi'nden Oğuzhan  Özer 500'er tam puan alarak birinciliği paylaştılar.

.Adaylar sınav sonuçlarını osym.gov.tr adresinden öğrenebilir. 

 
PUAN TÜRLERİNE GÖRE EN BAŞARILI LİSELER;

Matematik Fen puan türüne göre en başarılı liseler: Fen Liseleri, Özel Fen Liseleri, Polis Kolejleri, Öğretmen Liseleri ve Askeri Liseler oldu. Türkçe Matematik puan türüne göre ise en başarılı liseler: Fen Liseleri, Özel Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Lisesi , Polis Kolejleri, Öğretmen Liseleri ve Askeri Liseler.. Türkçe Sosyal puan türüne göre en başarılı liseler: Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Özel Fen Lisesi, Öğretmen Liseleri..

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.