Losev

Kürtçe seçmeli dersler için 12 Şubat’a kadar başvuru yapılabilecek

Videoyu Aç Kürtçe seçmeli dersler için 12 Şubat’a kadar başvuru yapılabilecek
A
a

2024-2025 eğitim ve öğretim yılında okutulacak seçmeli dersleri tercih süreci 30 Ocak tarihinde başladı. Kürtçenin Kurmancî ve Zazakî lehçelerinin de içinde bulunduğu dersler için 12 Şubat’a kadar başvuru yapılabilecek.

Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) orta dereceli okullarda (5, 6, 7 ve 8. Sınıflar) Yaşayan Diller ve Lehçeler dersi kapsamında, Kürtçenin Kurmancî ve Zazakî lehçeleri seçmeli dersler arasında yer alıyor.

Ortaokullarda, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında seçmeli derslerin tercih süreci 30 Ocak 2024 tarihinde başladı.

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, okullarda en az 10 öğrencinin aynı dersi seçmesi durumunda ilgili seçmeli ders okutulabilecek.

Geçmiş yıllarda Kürtçe seçmeli dersler önündeki engellerden biri de yeterli sayıda öğretmen bulunmamasıydı.

Bakanlığın açıklamasına göre, okullarda ilgili alanda yeterli sayıda öğretmenin bulunmadığı derslerin seçilmesi hâlinde öncelikle, diğer okullardan maaş/ek ders karşılığı görevlendirmeler yoluyla öğretmen görevlendirilecek, bunun da mümkün olmadığı hâllerde ücretli öğretmen görevlendirilmek suretiyle bu dersler okutulabilecek.

Yaşayan Diller ve Lehçeler (5, 6, 7 ve 8. sınıflar) dersi kapsamında okutulan seçmeli Kurmancî ve Zazakî ders taleplerini öğrenciler ve velileri elektronik ortamda veya yazılı olarak 12 Şubat 2024 tarihine kadar iletmesi ve e-okul sistemine işlenmesi gerekiyor.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.