Losev

MEB Kürtçeye 50 kontenjan ayırdı

Videoyu Aç MEB Kürtçeye 50 kontenjan ayırdı
A
a

Milli Eğitim Bakanlığı Kürtçeye 50 kontenjan ayırırken Almancaya 250, Fransızcaya 13, Arapçaya 440 kontenjan ayırdı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 45 bin öğretmen alımına ilişkin atama takvimi ile branş bazında kontenjan dağılımına ilişkin bilgi verdi.

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı, 2023 Öğretmen Ataması döneminde 35 Kurmanci, 15'i Zazaki olmak üzere Kürtçeye 50 kontenjan ayırdı. 

2022 atama döneminde Kürtçe öğretmenliğine 3 kontenjan ayrılmıştı. Kürtçe bölümlerinden mezun olanlar, bu kontenjanın artırılması için mücadelelerini sürdürüyordu. Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi, Kürt Dili ve Edebiyatı bölümlerini ve lisansüstü programları tamamlayarak formasyon sertifikası da edinen binlerce Kürtçe öğretmeninin ihtiyaç oranında atanması gerektiğini belirtiyordu. 

Öte yandan Almancaya 250, Fransızcaya 13, Arapçaya 440, Çinceye ve İspanyolcaya 1, İngilizceye 2 bin 433, Rusçaya 8, Türkçeye 2 bin 341 kontenjan ayrıldı. 

Atama Yapılacak Alanlar ile Başvuruya Esas Olacak Taban Puan ve Kontenjan Listesinde "Yaşayan Diller ve Lehçeler" dersi kapsamındaki dillerin öğretmen kontenjanı ve taban puanları şöyle:

Yaşayan Diller ve Lehçeler (Kürtçe / Zazaki) 50 taban puan, 15 kontenjan

Yaşayan Diller ve Lehçeler (Kürtçe / Kurmanci) 50 taban puan, 35 kontenjan.

Ön başvurular 27 Mart-1 Nisan arasında
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 45 bin yeni öğretmen ataması için ön başvuruların 27 Mart-1 Nisan tarihlerinde alınacağını, atamaların 8 Mayıs'ta yapılacağını bildirdi.

Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezlerinin 4 Nisan'da ilan edileceğini bildiren Özer şu bilgileri paylaştı:

"Sözlü sınavlar, 7-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek, sonuçlar ise 18 Nisan'da açıklanacak. Öğretmen adaylarının atama tercihlerini 2-6 Mayıs tarihleri arasında alacağız, atama sonuçlarını ise 8 Mayıs'ta açıklayacağız. Öğretmenlerimiz, 1 Eylül'den itibaren de okullarında görevlerine başlayacak. Sürecin eğitim ailemize katılacak tüm öğretmen adaylarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." 

Öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 103 alandan atama yapılacak. 45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlak bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayrıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.