Slayt Gösterisi
Losev

Milli Eğitim Bakanı Özer: Okullara devam oranı yüzde 95’in üzerinde

Videoyu Aç Milli Eğitim Bakanı Özer: Okullara devam oranı yüzde 95’in üzerinde
A
a

Ankara'da lise öğrencileri ile toplantı yapan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ana odaklarının yüz yüze eğitimin devam etmesi olduğunu belirtti ve "Okullara devam oranı yüzde 95’in üzerinde" dedi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara’nın çeşitli ilçelerinden gelen Anadolu lisesi, fen lisesi, imam hatip lisesi, güzel sanatlar lisesi ile mesleki ve teknik Anadolu lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Bakanlıkta gerçekleşen buluşmada Özer, “Şu anda ana odağımız, okulların yüz yüze eğitime devam etmesi. Bu süreçte dördüncü haftamızı başarılı bir şekilde tamamlamak üzereyiz. Süreç, planlandığı gibi ilerliyor” dedi.

Yüz yüze eğitimin yeniden başlaması konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmadığını söyleyen Bakan Özer, salgın şartlarında alınması gereken önlemlere uymanın öneminin altını çizdi. 

'ÖĞRENCİLERİN OKULLARA DEVAM ORANI YÜZDE 95'İN ÜZERİNDE'

Öğrencilerin taleplerinin dinlendiği görüşmenin ardından değerlendirmede bulunan Bakan Özer, şunları kaydetti:

“Şu anda temel eğitim ve ortaöğretimde öğrencilerin okullara devam oranı çok yüksek. Türkiye genelinde devam oranı yüzde 95’in üzerinde. Bu, velilerin ve öğrencilerimizin artık önlemleri alarak okula devam etme noktasında bir kaygılarının olmadığını gösteriyor. Bu süreçte en büyük avantajımız, öğretmenlerimizin aşılanma oranlarının oldukça yüksek olması. Süreçte sınıf bazlı bir önlem yaklaşımı yürütüyoruz. Bu kapsamda 850 bin sınıfımız var, vaka nedeniyle zaman zaman bazı sınıflar uzaktan eğitime geçebilir ama önemli olan açık sınıfların varlığını sürdürmesidir. Diğer taraftan 14 gün ara veren sınıflarımız, dijital platformlar üzerinden canlı sınıf uygulaması ile derslerine devam edebiliyor.”

Bakan Özer, görüşmenin sonunda öğrencilere hediyeler takdim etti, fotoğraf çektirdi. 
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.