Losev

Tatvan'da Yapılan Halk Oyunları Yarışması Sona Erdi

A
a

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Tatvan'da yapılan Halk Oyunları Grup (Bölge) Yarışması sona erdi.

Halk Oyunları Grup (Bölge) Yarışması Tatvan Kapalı Spor Salonu’nda başladı.

11 ilden 40 ekibin katılımıyla gerçekleşen yarışmalarda Bitlis, Ankara, İstanbul, İzmir, Hakkari, Şırnak, Siirt, Muğla, Yozgat, Sakarya ve Muğla illerinden gelen ekipler yöresel kıyafetleri ve yöresel oyunlarıyla birincilik için yarıştılar.

Birbirinden güzel görüntülere sahne olan yarışlarda, ekipler kıyasıya yarıştı.

Yoğun katılımın olduğu yarışlarda özellikle Bitlis yöresi oyunları büyük beğeni topladı.

Düzenlenen yarışmalar öncesi konuşan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu, yarışlar öncesi tüm ekiplere başarı dileğinde bulundu.

Kendi illerinden yapılan seçmelerden sonra ekiplerin Tatvan’a geldiğini ve Tatvan’daki yarışmaların ardından ise dereceye giren ekiplerin Halk Oyunları Final Yarışmaları’na katılmaya hak kazanacağını ifade eden Ozanoğlu, amaçlarının Türkiye’deki kültürleri tüm Türkiye’ye yaymak olduğunu dile getirdi.

Yarışmaya katılan tüm ekiplerin birbirinden güzel oyunlar sergileyeceklerini anlatan Ozanoğlu, “Yarışlar sonucunda dereceye giremeyen ekiplerimiz üzülmesinler, bu sonuçta bir yarışma ve bu yüzden bu tür yarışmalarla kendilerini daha da çok geliştirsinler. Ekiplerimiz genel olarak 8 dakikalık gösteriler sunacaklar. Burada asıl önemli olan çocuklarımızın özgüvenleriyle bu sahneye çıkıp oyunlarını sergilemeleridir. Hepsinin de kendilerine olan özgüveni tam. Bu da mutluluk verici. Türkiye olarak dünyanın en zengin kültüründeyiz. Zaten bugün burada tüm ekipler Türkiye birincisi olmuş olacak. Orda da yine performans yarışları yapılacak. Ama burada yarışlardan önce önemli olan gençlerimizle birlikte bu güzelliği yaşamak ve yaşatmaktır” dedi.

Halk Oyunları Grup (Bölge) Yarışması’nın Tatvan’da yapılmansın son derece önemli olduğuna işaret eden Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ise, “Bu güzel organizasyonda burada bulunmaktan dolayı mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Özellikle bize bu imkanı sağlayan ve bu ortamın oluşmasında katkı sunan federasyon başkanımıza, emeği geçen herkese ve bu gençlerimizi yetiştiren, emek veren hocalarımıza yürekten teşekkür etmek istiyorum. Bu tür etkinlikler ilimize ve ilçemize çok güzel şeyler katacaktır. Önemli olan kültürümüzü tanımak, bilmek ve bunu kardeşçe tüm güzellikleriyle beraberce paylaşmaktır. İnşallah Bitlis’imizi ve Tatvan’ımızı daha üst seviyelere taşıyacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Yapılan yarışmaların ardından, minikler geleneksel düzenlemesiz dalda, Bitlis Dideban Ortaokulu Gençlik Spor Kulübü birinci, Ankara Mamak Belediyesi Afem Gençlik Spor Kulübü ikinci, Sakarya Folkart Gençlik Spor Kulübü de üçüncü oldu.

Yıldızlar geleneksel düzenlemesiz dalda İstanbul Gökmeydan Gençlik Spor Kulübü birinci, Hakkari Yüksekova Belediye Spor Kulübü ikinci, Siirt Sihoder Gençlik Spor Kulübü üçüncü oldu.

Gençler geleneksel düzenlemesiz dalda Bitlis Tatvan Foklor Araştırma Spor Kulübü Derneği birinci, Hakkari Ticaret Meslek Lisesi Eğitim Kültür ve Gençlik Spor Kulübü ikinci, İstanbul Sultangazi Gençlik Spor Kulübü üçüncü oldu.

Büyükler geleneksel düzenlemesiz dalda Bitlis Folklor Eğitim Merkezi ve Gençlik Spor Kulübü birinci, İstanbul Gökmeydan Gençlik Spor Kulübü ikinci, Siirt Sihoder Gençlik Spor Kulübü de üçüncü oldu.

Minikler geleneksel düzenlemeli dalda Van Belediye Spor Kulübü birinci, İstanbul Sis Gençlik Spor Kulübü ikinci, Hakkari Atatürk İlkokulu Gençlik Spor Kulübü üçüncü oldu. Yıldızlar geleneksel düzenlemeli dalda Siirt Sihoder Gençlik Spor Kulübü birinci, Gürpınar Halk Eğitim Merkezi ikinci oldu.

Gençler geleneksel düzenlemeli dalda Siirt Sihoder Gençlik Spor Kulübü birinci, Van Gençlik Merkezi ikinci ve Yüksekova Dize Spor Kulübü üçüncü oldu.

Büyükler geleneksel düzenlemeli dalda Van Kültür Turizm Folklor Spor Kulübü birinci, Siirt Sihoder Gençlik Spor Kulübü ikinci, Hakkari Ticaret Meslek Lisesi Eğitim Kültür ve Spor Kulübü de üçüncü oldu.

Geleneksel düzenlemeli ve geleneksel düzenlemesiz dallarda kendi kategorilerinde birinci olan ekiplerin Türkiye finallerindeki yarışmalara katılacakları bildirildi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.