Losev

Tatvan'da okul kantini ve yemekhanelerinde denetimler yapıldı

Videoyu Aç Tatvan'da okul kantini ve yemekhanelerinde denetimler yapıldı
A
a

Tatvan Kaymakamlığı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Denetim Ekiplerince 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılının II. döneminin başlaması ile birlikte ilçemizde kantin ve yemekhanesi bulunan tüm okullarda denetimler yapıldı.

Denetim uzmanları tarafından kantin ve yemekhane yetkilileri ile çalışanları ve okul idarecilerine “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği”nde belirtilen genel ve özel hijyen gereklilikleri, kullanılan alet-ekipman ve personel hijyeni, hammadde kabulü ve depolanması, gıdaların hazırlanması, pişirilmesi, dondurulması, çözündürülmesi, sıcaklık kontrolü ve soğuk zincir, gıdanın servisi, satışı ve tüketimi, gıda ile temas eden madde ve malzemelerin gıdaya uygunluğu, işletmelerin ilaçlanması, hijyen eğitimi belgesi ve gıdaların son tüketim tarihleri konularında bilgi edinmeleri sağlandı.

Türk Gıda Kodeksine uygun faaliyette bulunmayan işletmelere 5996 sayılı kanun kapsamında İdari Para Cezalarının uygulanacağı bildirildi.

Öğrencilerin güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için bundan böyle resmi kontrollerin daha sık aralıklara yapılacağı belirtildi. Öğrencilerin tükettikleri gıdalarla ilgili şikayetleri olursa Alo174 Gıda Hattına başvurabilecekleri duyuruldu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.