Losev

Ortadoğu'da Öcalansız Siyaset Yapılmaz

Videoyu Aç Ortadoğu'da Öcalansız Siyaset Yapılmaz
A
a

15 Şubat'ın sadece siyasal değil toplumsal bir konu olduğunu söyleyen BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, "Komplonun son parçası kalmıştır, o da İmralı Cezaevi'dir. Buna da son verilmesi gerekir" dedi.

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak da ANF’ye, 15 Şubat 1999 komplosunun 15. yıldönümüne dair açıklamalarda bulundu.

Kışanak, 15 Şubat’ın sadece siyasi bir konu değil büyük ölçüde toplumsal bir konu olduğunu, çünkü bir halkın temel hak ve özgürlükleri ile ilgili sorunları olduğunu belirtti. Kışanak, "En temel haklarından yoksun Kürt halkının, bunların elde edilmesi için mücadele eden, Kürt halkına yol gösteren, örgütlenmesi konusunda imkanlar sunan bir önder sayın Öcalan. Bu nedenle sayın Öcalan’ın  uluslar arası bir komployla Türkiye’ye getirildiği bir tarih olan 15 Şubat, evet siyasi bir konudur ama toplumsal da bir konudur. Bir halkın kaderiyle, geleceğiyle ilgili bir konudur" dedi.

ORTADOĞU'DA ÖCALANSIZ SİYASET YAPILAMAZ!

Bu konunun nihayetinde yerini bulamadığını belirten Kışanak, "Bu komployu yapanlar çok büyük hesaplar yaptılar, çok büyük planlar yaptılar. Hem sayın Öcalan’ın kendisinin duruşu ve yaklaşımları, hem de Kürt halkının bu konudaki kararlı mücadelesi, anlayış olarak tamamen boşa çıkarmıştır. Pratik olarak da sayın Öcalan’ın dört duvarın arasında olması dışında fazlaca bir anlamı kalmayan bir komplo haline gelmiştir. Bu nedenle de biz bu sene 15 Şubat’ta, “Önderliğe Özgürlük kampanyası başlattık. Kendisinin İmralı’daki durumunun da artık son ermesi gerekiyor. Çünkü bu geçen süre içersinde hem sayın Öcalan hem Kürt halkı o kadar güçlü bir mücadele yürüttüler ki şuanda sayın Öcalan, İmralı Cezaevi’nde tutuluyor.  Bir dünya lideri cezaevinden bile dünya siyasetinin gündemini belirliyor" şeklinde konuştu.

Kışanak sözlerine şöyle devam etti: "Komplonun son parçası kalmıştır, o da İmralı Cezaevi’dir. Buna da son verilmesi gerekir. Ortadoğu’da sayın Öcalan’a, onun yaklaşımlarına dikkat etmeden siyaset yapmak imkansız hale geldi. Türkiye de sayın Öcalan’ın yaklaşımlarından uzak siyaset yapamayan ülkelerden biridir."


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.