Losev

AK Parti'de yerel seçim başvuruları başladı: Adaylar 50 bin TL 'bağış' yapacak

Videoyu Aç AK Parti'de yerel seçim başvuruları başladı: Adaylar 50 bin TL 'bağış' yapacak
A
a

AK Parti'de yerel seçimler için başvuru süreci başladı. Adayların Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 50 bin TL bağış yapması gerekiyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti'nin yerel seçimler için başvuru sürecinin başladığını açıkladı.

AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Yavuz, başvuru sürecini ve şartlarını açıkladı.

Yavuz, "Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere şehirlerimizi AK Parti belediyeciliğiyle buluşturmak istiyoruz. Aday müracaatları bugün başlıyor. 17 Kasım'a kadar devam edecek. Meclis üyesi, il genel meclisi üyeliği başvuruları da bugün başlayacak, 3 Aralık'a kadar devam edecek" dedi.

Ali İhsan Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başvurular dijital ortamda alınacak. Kişiler ön başvurusunu istediği yerden yapabilecek. Aday formunun sıcak imzalı şekilde bize gelmesi gerekiyor. Sadece aday formunu çıkartıp imzalamak suretiyle aday adaylığı yapılacak. Bu sefer başvuru aidatı almıyoruz. Bağış alınacak. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 50 bin TL, İl belediye başkanlığı için 30 bin, ilçe belediye başkanları için 20 bin, TL bağış alınacak. Bağışlar tüm dünyanın gözleri önünde soykırıma varan saldırılardan etkilenen Gazzeli kardeşlerimiz için AFAD tarafından kendilerine ulaştırılacak."

YEREL SEÇİM KAPI YAPILACAK
Öte yandan AK Parti, 12-14 Kasım'da Kızılcahamam'da "yerel seçim" gündemli çalışma kampı yapacak.

AA'da yer alan habere göre, İl Danışma Meclisi ve İlçe Danışma Meclisi toplantılarıyla istişare sürecini hızlandıran ve şehir buluşmaları ile saha çalışmalarına devam eden AK Parti, 12 Kasım'da da il başkanları ve Teşkilat Başkanlığı il koordinatörleri ile Kızılcahamam'da bir araya gelecek.

Kampta, Genel Başkanvekilleri ile Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in sunum yapması bekleniyor.

ERDOĞAN START VERDİ

AK Parti MKYK toplantısında Erdoğan'ın yerel seçim startı vererek “Hiçbirimiz, ben dahil buradaki hiç kimsenin kişisel menfaatleri ön planda olmayacaktır. Bizim partimizde böyle bir şey olmaması gerekiyor. Bizim davamız kişisel menfaatlerden ve her şeyden daha üstündür. Seçim startını veriyoruz” dediği öğrenildi. Toplantıda seçimlere yönelik MYK da yetkilendirildi. 

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.