Losev

HDP'ye Laz aday adayı

Videoyu Aç HDP'ye Laz aday adayı
A
a

Haziran ayında yapılacak genel seçimler öncesinde toplumun bir çok kesiminden HDP'ye milletvekilliği aday adaylığı başvuruları sürüyor.

Haziran ayında yapılacak genel seçimler öncesinde toplumun bir çok kesiminden ve farklı kimliklerden isimin HDP'ye milletvekilliği aday adaylığı başvuruları sürüyor.

Daha önce 2011 genel seçimlerinde Kocaeli'den Bağımsız Milletvekili adayı olan ve Artvinli Laz yurttaş Sinan Odabaş, HDP'ye aday adaylığı için başvurusu yaptı. Odabaş, aday adaylığını HDP Kocaeli İl Örgütü'nde düzenlenen basın toplantısı ile açıkladı.

Açıklamaya, HDP Kocaeli Aday Belirleme Komisyonu üyeleri, HDP Kocaeli İl Eş Başkanı Mehmet Akgül, HDP İzmit İlçe eş başkanları Recep Gönültaş ile Necla Şahin ve çok sayıda kişi katıldı. Aday adaylık dilekçesini komisyonuna teslim ettikten sonra konuşan Sinan Odabaş, 2011 genel seçimlerinde Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu'ndan milletvekili aday adayı olduğunu belirterek, bu seçimin çok kritik olduğunu ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde nasıl genişlediklerinin pratiğini yaşadıklarını söyledi. HDP'nin kendini tekrar etmeyen, bütün Türkiye'yi kucaklayan bir parti olduğunu vurgulayan Odabaş, "HDP rantçı sömürgeci düzen patilerine karşı duran ve yeni yaşam projesiyle genişleyen bir parti. Geleceğin iktidarını yaratmak için, halkın iktidarını yaratmak için bu çalışmalara katkı sunmak istedim" dedi.

Kürt özgürlük mücadelesinin çok ağır bedeller ödeyerek bugüne geldiğini söyleyen Odabaş, kendinden olmayanları da bağrına basabilen, birlikte siyaset yapabilen ve geleceğin alternatifi haline gelebilen bir hareketin devamı olacaklarını belirtti.
(DİHA)

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.