Slayt Gösterisi
Losev

Farklı kentlerden gelen 50 öğrenci Bitlis'te bir araya geldi

Videoyu Aç Farklı kentlerden gelen 50 öğrenci Bitlis'te bir araya geldi
A
a

Vali Oktay Çağatay, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde yürütülmekte olan ‘Anadolu Tarih Ve Kültür Birliği’ buluşmaları kapsamında Türkiye’nin farklı kentlerinden Bitlis’e gelen 50 öğrenciyle buluştu.

Kültür Turizm Bakanlığı Bakanlık Danışmanı Prof. Dr. Fahri Temizyürek, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu ve Kültür Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Doğan Güngör eşliğinde kente gelen öğrenciler, Vali Oktay Çağatay’ı ziyaret etti.

Bitlis’in tarihi ve kültürel yapısı ile ilgili öğrencilere bilgi veren Vali Çağatay, Bitlis'in yaklaşık 6 bin yıllık tarihiyle Türkiye'nin en eski şehirlerinden biri olduğunu söyledi. Vali Çağatay, dünyanın en büyük İslam Mezarlığı olan Selçuklu Meydan Mezarlığını dünyaya tanıtmak için ciddi bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

Vali Çağatay, bu projede emeği geçen başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere görev alan herkese teşekkür etti ve heyetle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Heyet, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerini gezmek üzere Valilik’ten ayrıldılar.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.