Slayt Gösterisi
Losev

Başkan Tanğlay halı dokuma kursunu ziyaret etti

Videoyu Aç Başkan Tanğlay halı dokuma kursunu ziyaret etti
A
a

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Bitlis Belediyesi bünyesinde kadınlara yönelik açılan kursları ziyaret etti.

Başkan Tanğlay burada yaptığı konuşmada, belediye bünyesinde açılan kurslarda kadınların birbirinden güzel ürünler yaptıklarını söyledi.

Halı dokuma, folklorik bebek yapımı,dikiş nakış kursu,makina nakış kursu, Bilişim Tasarım kursu, ahşap tasarım kursu, resim kursu, spor ve fitness kursu, tiyarto gibi 40 kurs açtıklarını ve toplamda 480 kursiyerin olduğunu belirten Tanğlay, şöyle konuştu:

"Halı kursundaki 12 kursiyerimiz, özellikle tarihi ve yöresel motifler  canlandırıyor. Amacımız bu kültürel zenginliğimizi unutulmadan, gelecek nesillere aktarmaktır. Burada kadınlarımız el emeği, göz nuru eserler meydana getiriyorlar. Bu geleneksel kültürel değerlerimizden birisidir. Unutulmasını istemiyoruz. Onun için burada bu kursu belediyemiz bünyesinde açtık ve kursiyerlerimizin inşallah burada halı dokumayı daha da geliştirecekler. Bu güzel zenginliği koruyarak nesilden nesile aktaracağız. Şehrimizde insanları daha da nitelikli hale getirmek istiyoruz. Bu yolla da istihdamı artırmak amacındayız. Burada hocalarımız kursiyerlerimize bir gayretle kursu veriyor ve onlarla yakından ilgileniyorlar. Böylelikle kurslarımızın şehrimizde bir hareket doğuracağına, kadınlarımızın özellikle burada üretici hale gelme yönünde önemli katkılar vereceğine inanıyorum."

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.