Losev

Davutoğlu'ndan CHP ve MHP'ye bilgi

Videoyu Aç Davutoğlu'ndan CHP ve MHP'ye bilgi
A
a

Başbakan Davutoğlu CHP ve MHP liderlerini arayarak askeri operasyonlar hakkında bilgi verdi, ardından uluslararası muhataplarıyla telefon görüşmeleri yaptı.

Türkiye’nin PKK’ye yönelik saldırıları ikinci gününde devam ederken Başbakan Ahmet Davutoğlu bir dizi telefon görüşmesi yaptı.
 
Davutoğlu, PKK’nin Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki alanlarına yönelik saldırılar, gözaltı operasyonları ve IŞİD’le mücadele konularıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi telefonla arayarak bilgi verdi.
 
Başbakan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül başkanlığında dışişleri, istihbarat ve askeri yetkililerden oluşan bir heyeti de CHP ve MHP liderlerinin operasyonlarla ilgili bilgilendirilmesi için görevlendirdi.
 
Yurtdışı telefon trafiği
 
Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile de telefon diplomasisi yürüttü.
 
Başbakan, bu görüşmelerde PKK’ye yönelik hava saldırılarıyla muhataplarına yaklaşımlarını anlattı, saldırının bunun Türkiye’nin meşru müdafaa hakkına dayandığını savundu.
 
Merkel ile görüşmede bazı Almanya bakanlarının çözüm sürecine ilişkin açıklamalarını hatırlatan Davutoğlu, Türkiye’nin bir yandan çözüm ve demokratikleşme yönünde adımlarını sürdürdüğünü iddia etti, diğer taraftan ulusal güvenlik ve kamu düzeni konusunda adımların atıldığını ileri sürdü.
 
Muhataplarına bu operasyonları süreceğini de vurgulayan başbakan’ın bu görüşmelerini sürdüreceği belirtildi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.