Losev

Bitlis'te Tarihi Yapılar Restorasyon Toplantısı Yapıldı

A
a

Bitlis'te, tarihi yapıların restorasyonu toplantısı yapıldı.

Kültür ve Turizm İl Müdürülüğünde düzenlenen toplantıda, kent merkezi ve ilçelerde bulunan tarihi yapıların restorasyonunun yapılarak turizme kazandırılması için planlanan çalışmalarla ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.
 
Toplantıda konuşan Vali Veysel Yurdakul, kentte tarihi, kültürel ve doğal değerlerin turizme kazandırılması konusunda çok ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi.
 
Bir şehrin tarihi eser destinasyonunun gündeme girmesinin uzun zaman aldığını ifade eden Yurdakul, şöyle konuştu:
 
"Öyle şehirler var ki tarihi yapılarını tespit edip restore etmek için 20 yıl tartışır. Bu aşamada Bitlis bunu aşmıştır. Süratle tespitleri yapıp turizme kazandırmak için kaynak bulmalıyız. Ancak bu yapıların çoğunluğunun sit alanı içinde olması, bir kısım yapıların tescillenmesi biraz zaman gerektiriyor. Özellikle Van'daki kuruldan gelen arkadaşların bu hıza uymalarını rica ediyorum. Çünkü zaman aleyhimize işliyor. Bu eserler yıkılıyor. Birkaç yıl sonra bu eserleri bulmamız mümkün olmayabilir. Ne kadar hızlı hareket edersek, zararın neresinden dönersek kardır anlayışıyla hareket ediyoruz."
 
Toplantıya Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüsnü Işıkgör, vali yardımcıları Akif Pektaş, Alp Eren Yılmaz ile kaymakamlar katıldı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.