Losev

Bitlis Belediyesi Emitt Fuarına Katılıyor

Videoyu Aç Bitlis Belediyesi Emitt Fuarına Katılıyor
A
a

Her yıl 100'ün üzerinde ülkeyi İstanbul'da buluşturan dünyanın en büyük 5'nci turizm fuarı Emitt turizm fuarına Ihlasiye Medresesi konsepti ile katılacak.

Türkiye'de düzenlenen en yüksek yabancı katılımlı fuar olma özelliğine sahip olan Emitt'e bu yıl 100'ün üzerinde ülke katılıyor. İstanbul TÜYAP'ta 19'uncu kez düzenlenecek fuara, ülkelerin yanı sıra kalkınma ajansları, seyahat acenteleri, tur operatörleri, otel sahipleri, 150'den fazla belde ve il katılacak.
 
22-25 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek fuara etkili bir tanıtımla katılacaklarını belirten Belediyeden yapılan açıklamada, "Çok zengin bir kültürel mirasa ve geçmişe sahip olduğunu bildiğimiz Bitlis ne yazık ki bu yönüyle neredeyse hiç tanınmıyor. Aslında biliyoruz ki bir şehri, bir ülkeyi gözde haline getiren en önemli etkenlerden biri de onun sahip olduğu kültürel mirasın ve tarihin zenginliğidir. Kültürel miras da ancak ona sahip çıkılmasıyla ayakta kalabilir.

İtiraf etmemiz gereken bir şey de var ki Bitlis’in kültürel mirasına bu zamana kadar sahip çıkamadık. Bu yüzden birçok kıymetli tarihi doku, bina, köprü, ev, kilise, kümbet, mezarlık ve benzeri tarihi miras yok oldu ve birçoğu da yok olma tehlikesi yaşıyor. Bitlis yalnızca geçmişiyle değil bugünde sahip olduklarıyla da dikkatleri üzerine çekecek zenginliklere sahip: Türkiyenin en büyük 2.dağı olan Süphan Dağı ilimizde bulunmaktadır.

Türkiyenin en fazla kar yağan illerinden biri olması , Kayak merkezimiz sosyal faaliyet açısından halkımıza ve misafirlerimize çok güzel ve keyifli zaman geçirme fırsatı sunuyor. Aynı zamanda geçmiş yıllardan bu yana şifa kaynakları olarak da bilinen kaplıcalar da kaynaklar da ilimizde çok sayıda bulunmakta. Büyük bir bölümünün sınırlarımız içinde olmasına rağmen Van gölü olmasıda ayrı bir polemik konusudur.Van Gölü de temiz berrak görüntüsüyle göz ziyafeti çektirecek kadar muhteşem. Bugün burada Bitlis’in tarihi dokusunda daha fazla kayıp olmamasını sağlamak istiyoruz ve de tarihin medeniyetin izlerini takip eden insanların ilgisini Bitlis ilimize çekmeyi umut ediyoruz. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Bitlis bu konuda hakkettiği yere ne yazık ki şimdiye kadar oturtulamadı ancak bugünden sonra bu konuda neler yapabileceğimiz üzerine çokça düşünüp çokça tartışacağız. Bu fuarın Bitlis’e katmak istediklerimiz açısından faydalı ve verimli geçmesini temenni ediyoruz. Özenle hazırlandığımız standımıza, ilk defa katılacağımız fuara standımıza ilginin büyük olmasını bekliyoruz" diye açıklamada bulunuldu.

 
Bu çalışmaların bölgedeki turizm talebine olumlu yansıyacağını belirten Bitlis Belediyesinden yapılan açıklamada,"Bitlis Belediyesine tahsis edilen 12'nci salondaki 1255 nolu standımıza başta Bitlisli hemşerilerimiz olmak üzere herkesi bekliyoruz" şeklinde açıklamada bulunuldu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.