Losev

Baydemir: AKP döneminde Kapanan Kepenkleri Açacağız

Videoyu Aç Baydemir: AKP döneminde Kapanan Kepenkleri Açacağız
A
a

Urfa Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Osman Baydemir, İnsan Hakları Derneği Urfa Şubesi’ni ziyaret etti ve Haliliye Sancaktar seçim bürosunun açılışını yaptı.

Urfa’nın kalkınmaya doğru adım adım ilerleyeceğini belirten Baydemir, “Bizler sizlerin desteğiyle AKP döneminde kapanan bütün kepenkleri açacağız” dedi.

Urfa Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Osman Baydemir İnsan Hakları Derneği (İHD) Urfa Şubesi’ni ziyaret etti. Baydemir’i dernek yöneticileri karşıladı. İHD bünyesinde uzun yıllar bir avukat olarak çalışmalar yürüten Osman Baydemir, insan hakları hareketinin Türkiye demokratikleşmesi sürecinde gerçek bir okul olduğunu belirtti.

Baydemir, “Yaşamda birisi bana bir atıfta bulunursa bir insan hakları savunucusu sıfatı bütün sıfatlardan daha değerlidir. Ben esas terbiyemi insan hakları hareketi ortamından aldım. Eğer kısmet olursa Urfa’da da tıpkı daha önceki yaşam deneyimimizde olduğu gibi, kentin hizmetkarı olacağımız zaman dilimi içerisinde insan hakları hukukunu esas alacağız, kentli hakları hukukunu esas alacağız. İnsan hakları mücadelesi Türkiye demokratikleşmesi sürecinde barışa ulaşım sürecinde hakikaten bir okuldur. İnşallah bu okulun emektarlarına da layık olacağız” diye konuştu.

Baydemir daha sonra Haliliye Sancaktar seçim bürosu açılışına katıldı. Binlerce vatandaşın davul zurna ve havai fişek gösterisi ile karşıladığı Osman Baydemir, burada yaptığı konuşmasına, kalabalığı Arapça, Türkçe ve Kürtçe selamlayarak başladı.

‘Çocuklarımız Arapça Kürtçe ve Türkçe’yi birlikte öğrenecek’

31 Mart sabahı inşallah Türkiye’deki değişim dönüşüm Urfa’dan başlayacağını belirten Baydemir, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Ey Arap kardeşlerim, Mezopotamya’nın en kadim halklarından bir tanesi olan Arap kardeşlerim, El Ekrad Kürt kardeşleriniz sizin dilinize kültürünüze yaşam biçiminize saygı duyacaktır. Arap kardeşlerim dilinizle kültürünüzle kent yaşamına dahil olacaksınız ve kent yönetimi içerisinde söz sahibi olacaksınız. Açacağımız kreşlerle çocuklarımız hem Türkçe, hem Kürtçe ve hem de Arapça birlikte öğrenecekler. Bütün çabamız bu çocuklarımıza dostluğu kardeşliği ve barışı miras bırakmaktır. Biz bu çocuklara karşı mesulüz, gün gelecek artık annelerimiz babalarımız inşallah evlatları için gözyaşı dökmeyecekler. Bütün çabamız sebilerin hakkını hukukunu korumak ve onlara aydınlık bir gelecek bırakmaktır.”

Kentte yaşayan Domlara (romanlar) seslenen Osman Baydemir, “Bütün Dom kardeşlerimiz sizler davulunuz ve zurnanızla bu kadim coğrafyanın kültürünün ve folklorunun bugüne gelmesinde büyük emek sahibisiniz. Bu kentin bütün Türkmenleri, bütün Kürtleri, bütün Arapları, bütün Alevileri hangi haklara sahipse bu kentin Domları da aynı haklara sahiptir. Sizin de başımızın gözümüzün üstünde yeriniz var. Sizlerin örgütlenmesine, dernek kurmasına sizlerle birlikte kent yaşamına dahil olmanıza inşallah kapılar aralayacağız” diye belirtti.

Turizm ve tarımsal politikalar konusunda yürütecekleri çalışmalar hakkında bilgi veren Baydemir, “Butik otellerimizle, Turizm Master Planımızla, Urfa’yı Halfeti ile Bozova ile Birecik ile Siverek ile buluşturacağız. Tarımsal politikalarımızla Urfa’nın merkezini Akçakale ile Harran ile buluşturacağız. Urfa biçtiği ürününü buradaki fabrikalarda işletecek ve ürününü bütün Ortadoğu coğrafyasına satacaktır. Bizler sizlerin desteğiyle AKP döneminde kapanan bütün kepenkleri, bütün darabaları bir kez daha açacağız. Ve Urfa’ya kalkınmaya doğru adım adım ilerleyecek” dedi.

Baydemir konuşmasını yine Kürtçe, Arapça ve Türkçe teşekkür ederek tamamladı.

Konuşmaların ardından seçim bürosu kurdelesini kesen Baydemir, Binihicil, Şahap, Binihilal ailelerinin önde gelen mensuplarına parti rozeti taktı.



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.