Losev

Ahmet Davutoğlu: Hakkari için talimat verdim

Videoyu Aç Ahmet Davutoğlu: Hakkari için talimat verdim
A
a

Başbakan Davutoğlu, Yüksekova'da silahlı saldırıda yaşamını yitiren 3 asker için saldırıyı yapanların cezalandırılacağını söyledi.

Maraş'ta konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkâri'nin Yüksekova İlçesindeki silahlı saldırıda yaşamlarını yitiren üç askerle ilgili açıklama yaptı.

Davutoğlu konuşmasında şunları belirtti.:

"Kimse devletin meşru güvenlik güçleriyle teröristleri aynı zeminde, düzlemde göremez. 'Şurada teröristlere dönük bir operasyonda 3 terörist öldürüldü diye misilleme' gibi bir mantığı kabul etmemiz mümkün değildir. Hain saldırıyı gerçekleştirenler mutlaka cezalandırılacaktır"

Davutoğlu, başta Valilik olmak üzere yetkililere ayrı ayrı talimat verdiğini ve eylemi yapanların bulunup cezalandırılacağını söyledi.

"Etrafımız bir ateş çemberi" diyen Başbakan, şöyle devam etti:

"7-8 ülke idare edilemez durumda. Irak’ı, Suriye’yi, Libya’yı, Mısır’ı görüyorsunuz. Bu ülkelerde devlet ile milletin arası olağanüstü açıldı. Ateş çemberinin arasında Türkiye güneş gibi parlıyor. Başka ülkelere ilham kaynağı olacak şekilde dışarıda yeni ufuklara açılıyor. Kobani üzerinden tezgâhlanan olaylarla iç huzursuzluk peşinde olanlar var. Kimse Türkiye'yi çevredeki ülkelerin kaos kıskacına, girdabına sokamaz, sokmaya da cesaret edemeyecek. İç barışı temin edeceğiz, kamu düzenini teminat altına alacağız, çözüm sürecini de kararlılıkla sürdüreceğiz."

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.