Losev

Yunanistan sandık başında

Videoyu Aç Yunanistan sandık başında
A
a

Yunanistan halkı 9 ay sonra yeniden sandık başında. Bugün yapılan seçim uzun süredir ekonomik krizle boğuşan ülkenin geleceği açısından kritik öneme sahip.

Yaklaşık 9,8 milyon yunan seçmen, parlamentoyu oluşturacak 300 milletvekilini belirlemek için sandık başına gidiyor. 19 partinin katıldığı genel seçimde oy verme işlemi saat 19.00’da sona erecek. Son 8 ayda bir erken seçim ve bir referandumun ardından yapılan bu seçim, uzun süredir ekonomik krizle mücadele eden ülkenin geleceği açısından kritik öneme sahip.

Seçimlere katılan 19 partiden 7’sinin yüzde 3’lük seçim barajını aşarak meclise gireceği tahmin ediliyor.Yunanistan’da bir partinin tek başına iktidar olabilmesi için parlamentodaki 300 sandalyeden 151’ini kazanması gerekiyor. Bu da partilerin, oyların en az yüzde 38’ini alması gerektiği anlamına geliyor.

Kamuoyu yoklamaları ise hiçbir siyasi partinin tek başına iktidar olamayacağını gösteriyor. Bu nedenle yine bir koalisyon hükümetinin kurulması bekleniyor.

Alexis Tsipras liderliğindeki sol koalisyon Syriza ve Evangelos Meymarakis’in lideri olduğu Yeni Demokrasi Partisi, çok az farkla seçimlerden birinci parti olarak çıkma mücadelesi veriyor.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.